Author |
Topic  |
|
alpinist
RödaTråden-vinnare
    
966 Posts |
Posted - 2009/08/04 : 16:41:00
|
Var i Göteborg i våras och tänkte att nu är det läge för lite kvalitets-espresso! Knallade in på två hak med hög svansföring när det gäller kaffe (inga namn...) men döm om min förvåning om inte espresson på båda ställena hade en väldigt syrlig snudd på sur eftersmak! Som satt i länge också! Har inte träffat på det på andra ställen, så frågan är om det är en ny trend?
Hur vill ni ha er espresso?
Min referensespresso serveras annars i Köpenhamn, i den lilla vinylbutiken/caféet som passande nog heter Kaffe & Vinyl på Skydebanegade 4 (Vesterbro)! Mycket fyllig smak och ingen surhet på slutet!
|
Tremolo junkie! |
|
guy gadbois
Member
    
2415 Posts |
Posted - 2009/08/04 : 18:24:47
|
Jag gillar oftast espresson lite rund i smaken. Favoritbönor just nu Mauro De luxe och Isola från Johan och Nyström.
För lite busigare tillfällen den lite rökigare bourbon jungle också från Johan och Nyström
Edit: alltså... jag gillar inte heller alltför syrlig eller "sur" espresso... |
Min anläggningstråd |
Edited by - guy gadbois on 2009/08/04 18:30:20 |
 |
|
adi6606
Member
    
550 Posts |
Posted - 2009/08/04 : 18:37:15
|
Har kommit hem från semester i mitt andra hemland och har upptäckt att espresson är mycket godare där nere och kostar tre eller fyra gånger mindre än här i Sverige. Till min förvåning smakar espresson i Kroatien inte alls lika gott som i Bosnien. Har varit på flera olika ställen i Kroatien och bara på ett ställe med Gaggia apparat och Franck kaffe som mals på plats smakar det gott. Själv gillar jag kort espresso med lagom mycket tjock skum och socker. En klunk så är man klar. Det ska absuolut inte vara besk eller syrlig. |
Ta dig samman och gör något onyttigt! |
 |
|
alpinist
RödaTråden-vinnare
    
966 Posts |
Posted - 2009/08/05 : 08:45:24
|
Skönt att höra att det är fler som är på samma våglängd! |
Tremolo junkie! |
 |
|
soundbrigade
Semesterfirare
    
7879 Posts |
Posted - 2009/08/05 : 10:06:00
|
Jag läste "Vart är Expressen på väg?" och ville förslå att man kan ju köpa Aftonbladet istället ....
Hur som helst, åk till USA och drick motellens frukostkaffe en månad så smakar till och med Gevalia riktigt bra sen. |
 |
|
Pac
200.000-klubben
    
22009 Posts |
Posted - 2009/08/05 : 10:25:13
|
Det där med att ta fram syran i espresso var en trend som tack och lov inte fick fäste. Det är enkelt att låta syran i espresso få överhanden. Det svåra är att få den där perfekta balansen mellan smakerna.
Jag är på samma blad som övriga, mer balans och mindre "show off". Gärna krafitga smaker. 
Just nu har jag Musettis krav/eko-kaffe i hoppern. Kanske inte det "bästa" jag druckit men det funkar fint som "all round"-kaffe. Jag varierar kaffe väldigt mycket och favoriterna kommer och går. |
// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu // HiFiForum.nu's regler, Artikelregister
|
 |
|
Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben
    
4639 Posts |
|
MaZ
Member
   
142 Posts |
Posted - 2009/08/05 : 11:10:48
|
Ner i min mage! ;)
Nejdå, för att vara seriös så tycker jag man kan dela in espressobarer i tre olika fack 1. de onämnbara 2. Franska 3. Italienska
1. omfattar de som serverar "Espresso" typ Waynes Coffe, och liknande ställen. Massa fin utrustning men noll koll.
2. Baristan är viktigare än kaffet.
3. Kaffet är Kung, Drottning och hela jävla hovet. Läget är kanske inte alltid det bästa och lokalen kanske skulle behöva lite pengar spenderade men kaffet är GRYMT.
Tyvärr så verkar allt fler ställen fastna i myten om kaffet och att man behöver veta så sjukt mycket om det och att allt går att mäta och lösa med teknik. Ser hellre massor med kärlek och känsla hos baristan och att denna går på smaken. För det är ju det som är viktigt. |
 |
|
|
Topic  |
|