HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Hemma hos AlfaGTV
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2013/05/15 :  23:04:57  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Så roligt att du tycker det funkar så bra. Kan verkligen hålla med om att låter kanon men även om ljudbilden. Super i sweetspot men den är väldigt fokuserad. Tror du att det kan ha något att göra med hur högtalarna är placerade. Mer toeout=bredare sweetspot? Bara en fundering.

Mvh Johan
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/05/22 :  09:50:19  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
@Jojje66: Vet faktiskt inte, det är ju normalt inte ett bekymmer för mig med sweetspot-känsligheten eftersom jag i huvudsak njuter av musiken på egen hand. Vi kan dock testa på Lördag i samband med skivspelar-rejset!

Jag köpte mig en billig "trasig" DAC via en annons här, en av de mycket prisvärda kinesiska DAC-arna som är tillgängliga via eBay.
Mini 2496 AK4396 CS8416
Med denna fick jag ett nytt DAC-kort, och då den kompletta visade sig fungera utmärkt fick jag ett DAC-kort över.

Min tanke var då att bygga in en vettig DAC i min DIY Lehmann Black Cube Linear klon som jag skrivit om tidigare. Jag provade ursprungligen att använda samma trafo då DAC'en skulle kunna nyttja samma spänning. Det gillades inte, tyvärr blåste jag ett flertal säkringar innan jag gav upp och beställde en ny, separat trafo till DAC'en.

Den dök upp igår, mycket snabbt levererat från det stora landet i Öster.
Allt funkade enligt förväntat och min DIY DAC/HP Amp är nu utrustad med nya OP-ampar (LME49720HA) och med separata nätdelar inbyggda i ett gammalt Pioneer kassettdäck!

Och det låter mycket, mycket trevligt!
Skall försöka få en bild till kvällen och visa er den katatrofala inredningen

VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/05/22 :  19:43:13  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Så där då, så här ser min diskreta "afton-rigg" ut:


Detta är alltså ett gammalt kassettdäck som fått sina inälvor urslitna och ersatta med diverse elektronik och andra komponenter!
Jag är lite sugen på att skaffa en VU-mätar-drivare och få igång dem, det hade jag gillat! Nån som har tips, får gärna svara i tråden eller via PM!

Okej, håll i er nu alla DIY:are, här är det inte vackert:


Till vänster; 60VA toroid till hörlursstärkaren, strax hitanför sitter en R-core 30VA trafo till DAC'en. dessa båda får nolla direkt och fas via strömbrytaren på framsidan via separata säkringar på rester av kretskortet baktill. Det lilla kortet är DAC'en och den har fått sin OP-amp utbytt till en "riktig" LME 49720HA likväl som lurstärkaren.

Detta var mestadels ett test för att se om grejerna funkade ihop, så nu kanske jag letar rätt på ett snyggt chassi att bygga in dem i.
De matas som ni ser av en Sonos ZP90 som kontrolleras med hjälp av lämplig iGrunka, t.ex. telefonen som laddas i dockan ni ser på första bilden.

Ett roligt pyssel var det i vilket fall!

VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2013/05/22 19:45:08
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/05/25 :  22:05:24  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Idag hade jag några ljud- och musikintresserade vänner på besök!
Vi spelade på tre olika skivspelarverk, men med samma tonarm och pickup.
Den gemensamma nämnaren var min Audio Origami RB-250 med min nyaste pickup, Benz Micro Wood SL.
Denna började på Heybrook TT2 och flyttades sedan över till Hanss Acoustics T-10. Slutligen landade den på Michell TecnoDec.

Alltså, först Heybrook TT2, en fjädrad spelare med trepunktsupphängning av den gjutna ramen och en fast monterad motor i den ofjädrade delen av chassit, samma tänk som Linn Sondek LP12, Thorens TD-160/125 mfl. Tallriken är även den av samma pricip, en tvådelad ganska tung sak i ngn form av aluminium, klädd med en ullmatta. Den snurrar på ett traditionellt lager av mässing med en högglanspolerad stålspindel med en diameter på ca 12mm. Motorn, av synkron typ, får hjälp med farthållningen av en extern enhet designad av Tim De Paravicini.

Hanss T-10 är en helt annan typ av spelare, helt stel med ett ganska tungt chassi, ca 40 mm tjock av ngn form av träfiber. Konstruktören har i detta fallet lagt den största prioriteringen på lagret, ett magnetiskt avlastat lager med keramisk spindel. Motorn är av synkron typ men har en väldigt enkel styrning av fasskiftningen som helt enkelt 'regleras' av en kondensator. Tallriken består av en aluminium innertallrik som har en yttertallrik av akryl vilande ovanpå.

Slutligen spelade vi på Michell Tecnodec, en stel spelare som har liten massa i chassiet, ett väl konstruerat lager av traditionell modell även om det har en inbyggd olje-pumpningsfunktion. Här har man däremot valt en likströmsmotor med extern strömförsörjning och motorn är fristående från plinten. Tallriken är gjord av ett vinylliknande material och chassiet är här av akryl, ca 12mm tjockt. Hela konstruktionen står liksom Hanss på tre ben med en fot av mjukt gummi för ngn form av avkoppling från underlaget.

Alla spelarna var anpassade för Rega's geometri och därför var det kvickt gjort att flytta armen mellan spelarna, endast en snabbkoll av VTA behövdes.

Så, hur lät det då? Jo det lät faktiskt väldigt trevligt från alla tre! Men skillnaderna är också tydliga. Vi använde tre låtar som testobjekt och spelade följande;
Cyndee Peters - House Of The Rising Sun (Opus3, Testrecord 4)
Phil Collins - Like China (Hello, I Must Be Going)
Melody Gardot - Baby, I'm A Fool (My One And Only Thrill)
Låtarna spelades också in på datorn med hjälp av AD omvandlingen i Embla och överfört till MacMini med en Supra optisk kabel. Jag har tidigare spelat in dessa låtar från andra skivspelare, armar och pickuper. För att dessa skulle vara lättare att jämföra med mina tidigare inspelningar fick Lehmann Black Cube agera RIAA vid denna lyssning.

Utan att trötta er med hela historien, så summerar jag intrycken:
Heybrook TT2: En spelare med fokus på musikinnehållet, inte den högsta upplösningen. Inget som stör, en lite fylligare presentation än de båda stela spelarna.

Hanss Acoustics T-10: Här var det betydligt mycket mera detaljer, lite skarpare konturer. Inte lika fylligt, stramt och korrekt i enlighet med det tyska ursprunget.

Michell TecnoDec: En väldigt lugn och korrekt återgivning, mera kropp och mindre skärpa än Hanss. Tydlig insikt i musiken, men möjlignen lite mera åskådare än med Heybrook där det är lättare att drabbas av "stampfot"

Vi uppskattade låtarna lite olika, Melody Gardot t.ex. tyckte jag personligen bäst om via TecnoDec. Phil Collins tror jag vi gillade bäst via Hanss, där hans breda dialekt tydligt kom fram.

Riktigt roligt test var det i alla fall och vi käkade kycklingsallad och pratade emellan lyssningarna också! Tack till gästerna!


Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

MatsE
Member

623 Posts

Posted - 2013/05/25 :  23:04:58  Show Profile Send MatsE a Private Message  Reply
Mkt trevlig läsning! Det här är vad man vill ta del av när man skall köpa en ny vinylrigg. Jag var själv inne på en Michell Gyro Se innan jag beslutade att stanna kvar hos Rega. Pick Up fick bli Benz Micro Ace Low. Mitt riaa från Heed gjorde mig intresserad av deras pickup Zene. Zene tillverkas av Benz och deras Micro Ace Low verkade nästan indentisk och med samma specifikationer. Jag tänkte då att det skulle bli en bra matchning. Jag är i alla fall mkt nöjd.

"-Yes, to dance beneath the diamond sky with one hand waving free..." Robert Zimmerman
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2013/05/26 :  11:21:19  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Tack för ännu en mycket trevlig men även väldigt intressant lyssning!

För egen del hade jag aldrig trott att skillnaden mellan de olika spelarna skulle vara så tydlig. Tycker att du sammanfattat intrycken bra. Vad man sedan föredrar att lyssna på är en smaksak. Vi kan i alla fall konstatera att det är tre synnerligen välspelande pjäser vi lyssnade till denna gång. För egen del blev jag förtjust i ditt Tecnodec men gissar att din Heybrook som jag vet att du föredrar vinner i längden. Upplevde också att Tecnodec presenterade en tydligare ljudbild än de andra två utanför sweetspot som är väldigt focuserad hemma hos dig. Hanss Acoustics är nog den av dessa som senast kommer att hitta hem hit.

En toppen grej du ordnade där! Stort Tack
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/05/26 :  12:39:42  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack Mats o Johan!

Och precis som Jojje skriver, vilken som helst av skulle var gångbar, det handlar mera om preferenser än kvalitetsskillnader...

Ett tillägg också, Heybrook är klart minst påverkad av akustisk feedback, vare sig vi pratar stomburna eller luftburna vibrationer. Hanss och Michell är beroende av bra support för att ge sitt yttersta. Jag kan inte svära att mitt stativ är optimalt heller, väggmonterad hylla med LACK hylla och en stenskiva på 15Kg uppepå denna. (på fem st sockerbitsstora novibra)

Hanss t.ex. Funkar inte alls direkt på LACK, låterför taskigt med massor av resonanser.

Kul övning i vilket fall!
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2013/05/26 :  13:46:27  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Rolig övning, lärorikt och inte minst få förunnat att kunna göra det med tre spelare hemma

/byZan


"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/06/23 :  10:53:39  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Äsch då, inte min avsikt, men för några veckor sedan "råkade" jag skaffa mig en till Luxman. Ja, jag behövde ju verkligen en förstärkare till!


Luxman L-560 till vänster, och till höger; Luxman L-530

L-560:
2*50W@8Ohm Klass A kontinuerligt, ja, den blir ruskigt varm...
20Kg 80-tals HiEnd med kylflänsar på HeatPipes som moderna datorer.

L-530:
2*15W Klass A, glider över i Klass AB efter behov och lämnar upp till 120W per kanal i 8Ohm. Jo, även denna blir ordentligt varm men kräver inte heatpipes, utan överlever med vanliga flänsar.
Denna är ett par år äldre än 560'n, runt -84 tror jag.

Båda apparaterna är i väldigt fint funktionellt skick, inga konstigheter, inga reparationer utförda och kommer säkert fungera utmärkt i 30 år till så vitt jag kan se... Trähöljena har däremot fått tåla en del värme genom åren och har därav fått lite skavanker. Avser att försöka få en möbelsnickare att fanera om dessa, torde inte vara ngt stort jobb.

Musikaliskt håller de en väldigt, väldigt hög klass! Känslan när man kopplar in L-560 till mina Monitor Audio GS-10 och spelar en trevlig CD är otrolig, släppet och luften runt musikerna är i särklass. Jo, det finns en Luxman-känsla i ljudet, en trevlig värme och en lite "tintad" ton, lite som att betrakta världen i ett par bra solglasögon om ni hänger med? Musiken blir vackrare...

Funkar för mig alla dar i veckan! RIAA steget på båda förstärkarna håller en klass som får mycket av idag att skämmas, framför allt i MC läget är de härligt dynamiska och håller en mycket låg nivå av oljud.
Dock är frågan om jag faktiskt föredrar lillebrors (L-530) RIAA före den i L-560'n, tycker den spelar med ännu större pondus och självklarhet.

Önskar en glad och Klass A-varm sommar till er alla!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

DavidS
Member

389 Posts

Posted - 2013/06/23 :  11:28:59  Show Profile Send DavidS a Private Message  Reply
Jäklar vad vackra dom är. Dom äldre Luxman! Jag tyckte väl att du hade för få förstärkare hemma. ;-)
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2013/06/23 :  12:54:58  Show Profile Send bearwik a Private Message  Reply
SÅ snygga! Vad får man ge för såna?

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066


Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/06/23 :  19:47:35  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Oj bearwik, det är otrolig spännvidd på det! Min gamla L-510 sålde jag för något år sedan för 3.500:- men dessa är mera åtråvärda. Det ligger en L-550 (något sämre specad föregångare till L-560) till salu på blocket för 9.900:- men det tror jag är i överkant. Å andra sidan såldes det tidigare i år en L-560 i Japan för ca 12Tkr...
En uppskattning kan vara ca 5.000:- för L-530 och ca 8-9000:- för L-560...
Du kan utan tvekan betala mer idag för ett likvärdigt eller sämre RIAA jämfört med det inbyggda i dessa...

Men å andra sidan är det gamla apparater, och det finns ju av naturliga skäl inga garantier för full funktion framöver. Och om de inte underhålls, kan konsekvenserna bli t.ex. brända sluttrissor som inte längre är tillgängliga... Nu kan det ju lika gärna hända vilken produkt som helst efter garantitiden iofs.

Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/06/23 :  22:58:37  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
En liten bild på den spelare vi avslutade våra spelarverk-tester häromveckan.



Hårda kontraster i bilden, men jag tror den funkar!
VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2013/06/23 22:59:01
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/06/23 :  23:28:57  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Äsch, tar en till på favoriten:

Fast då syns ju lite skavanker också... Men, okaj, den är ju faktiskt handgjord i England, så det är OK!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

21992 Posts

Posted - 2013/06/30 :  21:33:29  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Heybrook TT2 är en riktigt trevlig spelare.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/07/01 :  13:04:55  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Jajemän Pac, en tidlös favorit för mig!

Bryter av med HiFi-temat med en bild från förra veckans Norge-vistelse.

Här får man lysna till naturens musik istället, fårens bräkande, fåglarnas tjatter och fjällälvarnas ständiga brus. En inte helt oäven upplevelse!
Bilden är tagen från Melandsfjell på ca 800möh strax söder om Strynsvatn, i Sogn og Fjordande på Vestlandet i Norge. Det är Strynsvatn som syns i bilden, på ca 25möh.

Fast det måste erkännas att det var mycket trevligt att komma hem och slå igång maskineriet och spela några skivor, ljudkvalitén i bilen, under resan, är ju inte riktigt i samma klass som hemma.

Ngn som har erfarenheter av bra ljud i husbil förresten?

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2013/07/01 13:33:48
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/08/02 :  15:58:18  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Musik & ljud är defintivt en hobby som bäst utövas under den mörkare delen av året, i alla fall har sommaren hittills varit bäst upplevd utomhus!
Men, som trevligt avbrott idag, då molnen täckt delar av Bohuslän, passade jag på att besöka Bernt Jansson i Kareby!
Jag har ju sett di dära Catacomberna på bild, men inte lyckats höra dem ännu!
Så efter att ha bjudit in mig själv på en lyssning, gick färden mot Bernts (och Marina's) vackra hus i skogskanten. Den vänlige Bernt avbröt sitt arbete och erbjöd kaffe med dopp och trevlig musik, uppspelad via de största högtalare jag lyssnat till ngn gång, i alla fall i hemmamiljö. Det vore oärligt att påstå att jag inte hade fördomar innan... PA-grejer, kan det va nåt? Jag har ju själv blivit överraskad av InterM grejerna innan, så kanske...
Jodå, det kunde det definitivt! Maken till oansträngt, dynamiskt ljud tror jag inte mig hört tidigare! Ett anslag som får månget hifi-system att skämmas och en bas med fullständig tydlighet och kontroll var för mig riktigt imponerande!
En sak som överraskade mest var det att de stora högtalarna lät korrekt i skala, alltså José Carreras fick inte en käft som en ladugårdsdörr, utan han placerades tydligt på ett naturlig plats i ljudbilden, med hela scenen tydligt utmålad. Det, hade jag inte väntat mig!
Bernt spelade en del musik som jag tyckte funkade väldigt bra på dessa Catacomber, bl.a. en inspelning med Buddy Holly från 50-talet, helt magisk! Dessutom kan de spela Yello så att man baxnar!

Ett stort tack för din tid och gästfrihet Bernt! Det var en värdefull upplevelse!

Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2013/08/02 :  16:31:37  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
Du är alltid välkommen Micke!!!

Den där inspelningen med Buddy Holly från 1958 är fullständigt makalös...
Jag hörde den första gången på en demo som Lars Olof Welin hade med JBL Array 1400.
Denna är det, sista spåret. http://www.amazon.com/From-Original-Masters-Buddy-Holly/dp/B000002O1U

Hoppas jag kan komma hem till dig nån gång vi besöker Falun och lyssna på Audio Physics. De har jag bara hört på mässa men det jag hörde var klart intressant.

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/08/04 :  21:15:47  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack för klargörandet Bernt!
Den inspelningen skall införskaffas! Kanske även Proclamation!

Givet är du välkommen på kaffe och lyssning när vägarna bär dig till Dalom!
Det låter annorlunda än hemma hos dig, men inte dåligt! Tycker jag i vilket fall!
Och trots Audio Physic smäckra uppsyn så kan de spela på med både pondus och förvånansvärd dynamik!
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/08/12 :  22:16:31  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Lite skönt att vara hemma igen efter fem veckor ute med husbilen! Det tråkiga med det hela är ju att semestern är slut...

En för mig vanlig upplevelse är att anläggningen låter som nåt som rymt från Elgrotesken när man startar grejerna från helt kalla... Riktigt så illa var det väl inte, men lite besviken var jag nog, efter att ha levt med bilstereon och en iPod med, iofs, ett par vettiga in-ears. (Sony MDR EX 90)

Fleetwood Mac - Rumours på vinyl lät helt okaj, speciellt efter en omgång på Okki'n!
Men, som jag skrev i en annan tråd, de högupplösta, remastrade filerna från HDtracks.com lät avsevärt mycket trevligare!

Anläggningen stod dock på och spelade, med behållning, hela kvällen och på söndagens förmiddag. På söndagen tyckte jag det lät riktigt trevligt! Jag spelade både vinyl och filer och efter en stund åkte Rumours på vinylspelaren igen, denna gång tyckte jag skivan lät riktigt, riktigt trevligt! Efter att återigen jämfört FLAC var inte skillnaden längre tydlig, det var mera en fråga om vilka prioriteringar man gör än vad som lät "bäst".

Kan någon vara snäll och förklara varför i hela fridens namn det är sådan skillnad på en "kall" och en väl uppvärmd anläggning

Hursom, efter att grejerna stått på i ett par dagar nu (med kortare urkopplingar pga åska) låter det som jag upplever att det lät innan semestern, alltså väldigt, väldigt bra!
Skönt att vara hemma!

Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2013/08/13 :  17:54:37  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Jag stängde av min väl uppvärmda anläggning nu - det kom ingen med husbil som ville lyssna Inte ens en fika

Nu, In ear - iPhone - spotify Dötrist

/byZan


"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/08/13 :  20:11:53  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Jag hoppas erbjudandet kvarstår framåt mera hifivänliga årstider, byZan?

Har faktiskt inte satt ett hjulspår i Stockholms stad denna sommar, det blev Göteborg som som fick stå för underhållningen istället, med besök på Liseberg och stadsvandring med mera!

Men Stockholm lockar fortfarande, om inte annat i samband med Lidingöloppet!

För övrigt hämtade jag paket på bussgods idag! Jag har hittat och köpt en matchande tuner till mina Luxman L500-förstärkare; en T-530!


Lyssnar just nu till P2 Live och det är skrämmande hur bra denna låter, fullt i klass med CD/Filer eller en bra vinylspelare!

Kul att lyssna på Radio!
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2013/08/13 20:13:27
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2013/08/14 :  16:53:06  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
quote:
Jag hoppas erbjudandet kvarstår framåt mera hifivänliga årstider, byZan?

Jag tror att jag skrev tidigare någonstans att dörren alltid är öppen om jag är hemma, annars är den låst

/byZan


"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2013/08/16 :  10:20:12  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Men Micke!

Du kan då hitta grejer du. Ännu ett nytt föremål i museumhyllan. Skoj. Man får väl göra en inpektion vid nästa tillfälle jag tittar förbi.

Mvh Johan
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/08/16 :  10:28:54  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Var så säker Johan!

Tuners är ett billigt nöje att samla på än så länge, kanske inte T-530'n dock.

Min samling Luxman tuners växer till sig och består nu av fyra olika modeller:
Först en T-215L, mycket enkelt handhavande, men låter väldigt trevligt:


T-230, digital tuner med god mottagning och vettiga funktioner, låter dock inte riktigt lika bra som den förra:


T-240, en modell som påminner funktionsmässigt om T-530, men inte har lika avancerade mottagningsfunktioner och utgångssteg:


Slutligen T-530, mycket avancerat uppbyggd med processorbaserat analyssystem för olika filter och funktioner, för bästa ljud automagiskt. Dessutom ett fantastiskt utgångssteg med slutresultat att ljudet från denna är duktigt bra:


Har konstaterat att P2 Live på kvällarna ofta bjuder på mycket trevlig musik, med gott ljud oftast!

VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2013/08/16 10:36:12
Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.56 sekunder. Snitz Forums 2000