HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Hemma hos AlfaGTV
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/08/07 :  12:03:19  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Man måste ju säga att du botaniserar i lite olika prisklasser. Jag kan då upplysa om att röken ha skingrat sig här i Falun så det är bara att åka hem. Du måste ju förstå att vi är nyfikna här på hemmaplan. För övrigt har du sluppit undan en ganska besväslig sanering av husbilen när dan varit borta.

VH Johan
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/08/10 :  10:27:09  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
@Jojje66: Fick snabbtvätta Passaten igår efter hemkomst, den såg ut som en hel flock med kajor sketat ned den med precisionsbombning! Skönt att husbilen var på lämpligare plats!

Och apropå lämplig plats; nu står ett Karan KA L i racket! Det kopplades givet in direkt efter hemkomst igår och redan från helt kall anläggning var det uppenbart att det var rätt beslut!

Jag kanske var lite välljudssvulten efter semestern, men visst är det hära min melodi.
Nu idag, efter vederbörlig uppvärmning av inblandad apparatur, låter det inte sämre vill jag påstå!

Vh Micke
PS Lade in bild, o nej, färgen på hyllplanen är inte anpassade!
Jag försöker tänka om för att någorlunda behålla möbleringen i rummet, men ändå tillgängligöra plats för en riktig HiFi-möbel. Knepigt!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2014/08/10 10:51:53
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/08/15 :  11:07:31  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Trivs kopiöst med Karan KA-L/KA-S kombinationen! Det är väldigt lätt att smita in i musikrummet och slänga på en LP eller spela lite filer! Massor av engagemang och liv i musiken, men jag saknar inget avseende detaljer eller upplösning. Snarare som så att djup och bredd i ljudbilden kommer fram mycket tydligare.

Jag har fortfarande god tro till VTL försteget och det skall faktiskt få sig en uppdatering under hösten. Dock är jag inte helt övertygad om förtjänsten med att använda rör som lågnivå Moving Coil-förstärkning. Har även sett positiva omdömen från andra håll där man kombinerar en StepUp trafo med ett rörbaserat MM-RIAA och erhåller ett mycket angenämt ljud.

Mitt första test föll inte alls väl ut, men en lånad hembyggd stepup baserad på BeyerDynamics mikrofontrafosar. Det lät inte alls bra... Men jag gav inte upp utan har försökt läsa mig till vad som kan passa och häromdagen dök en säljesannons upp här på hififorum.nu.
Jag kontaktade kvickt säljaren och efter lite konversation och "swishande" hade jag i min brevlåda, redan dagen efter en stepup baserad på följande:

Kortet är inte absolut nödvändigt men underlättar definitivt om man vill testa olika laster eller olika "ratio's". Monterat på samma kort satt två stycken av dessa:

Uppskattade för sina egenskaper tänkte jag mig börja med dessa för att kunna testa sig fram till vad som passar och kanske senare ersätta dessa med några mera exotiska. Fördelen med LL1678 är att de kan kopplas för tre olika förstärkningar; 18,24 eller 30dB förstärkning.

Avsikten är givetvis att ge VTL'ens inbyggda RIAA optimala förutsättningar, men för test så kopplades mitt gamla Lehmann BlackCube om till MM gain och 47Kohm impedans. StepUpen kopplades om till 24dB (1:16) och lastresistorerna kopplades bort (ger ca 180 Ohm impedans) Och musiken som strömmade ut ur högtalarna lät verkligen trevligt och dynamiskt! Det brummade också ganska kraftigt, men det lyckades jag bli av med genom att byta kablaget mellan step o riaa.
Jag har dock för avsikt att löda kablaget direkt till kortet för anslutning till RIAA't i nästa moment. Lämpliga resistorer för impedansmatchning är på väg från ELFA och jag tror att jag skall ansluta en liten treläges två polig switch för att kunna växla mellan 85, 125 och 180 Ohm för utvärdering. Det här skall bli riktigt roligt att testa med VTL'ens rörförsteg!



Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2014/08/15 11:09:12
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/08/24 :  18:50:02  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
En semestrande engelsman är åter!

Numera i trimmat utförande; MicroGroove+ X MkII

Nyfiken som jag är och då Orbe's nätdel/motor fortfarande är på spa i Hertsfordshire så fick jag ta fram min gamla raritet, Thorens TD-318 MkIII


Jodå, det går an att lyssna till denna spelare med!
Ljudet kommer säkert förändras framledes men redan nu tycker jag det finns en nerv och närvaro som få andra RIAA lyckad matcha! Lehmann+StepUp spelade också väldigt trevligt, men kanske lite snällt och mjukt.


Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2014/08/24 :  19:01:10  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Hej Micke!

Är lite nyfiken på varför du skickat iväg din nätdel och motor till din Orbe till Michells fabrik? Är det renoverings-/uppdateringsdags eller något liknande som är på gång?

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/08/25 :  08:14:04  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Hej GyroSE
Den började strula med farthållningen, så det var dags för service.
Orbe's motor har ju ett servosystem och det hade börjat överkompensera för avvikelser. Resultat var periodvis svaj...
Vet inte om den nya remmen och drivtrissan triggade detta eller om det bara blev mera tydligt...
Nåväl, har precis fått besked från Michell att arbetet är slutfört och grejerna är på väg åter.

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/09/22 :  10:16:45  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Äntligen allt på plats igen!

Orbe SE nu med uppgraderad nätdel (Never Connected v2) till senaste spec. Alla hyllplan utbytta till Hr Kamprad's eminenta skärbrädor, så gott som måttbeställda till mitt vägghängda system. Stavlimmad bok med resonanshämmande frässpår på undersidan, lite som Quadraspire.

Det blev väldigt mycket trevligare!

Rummet har för övrigt fått en ommöblering men det kommer ngn bild på det senare. Allt "skrammel" & RIAA som krävs för vinylen, samt DAC, döljs nu bakom en skåpdörr i Expedit'en som även huserar LP-skivorna.

Gillar det jag hör, skivspelaren uppfattar jag som ännu "tystare" än vad den någonsin varit. Kan heller inte identifiera några hastighetsavvikelser. Jag tycker faktiskt att de utbytta hyllplanen verkar ha en hörbar skillnad också, även där en lugnare och stabil återgivning vid filspelning.

Hur ska man hinna spela all musik man vill höra?


Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2014/09/24 11:05:30
Go to Top of Page

lindome
Member

1054 Posts

Posted - 2014/09/22 :  11:00:08  Show Profile Send lindome a Private Message  Reply
Härligt att Orbe är på plats igen
Den ger ett gediget intryck tycker jag!
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/09/24 :  10:41:00  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack för det Lindome!
Orbe SE är inte så fruktansvärt massiv, tror den landar på runt 13-15Kg komplett. Ungefär samma vikt som Nero Azoluto-skivan den står på.

Jag har spelat ett tag nu och är väldigt nöjd med resultaten av förändringarna i systemet. Det roligaste av allt är att plocka fram ngn vinylskiva som inte snurrat på länge och "Wow!" vilket fantastiskt ljud det var på denna! Givetvis finns det många pressningar som inte alls ger samma effekt också...

Den digitala sidan är inte lika kul längre som med Embla, det måste erkännas. Det låter väldigt trevligt men inte lika engagerande som vinyl. En klar förbättring märks dock när Pioneer N-50 får backup av en extern DAC, även om det bara handlar om en väldigt enkel MiniDAC 2496. Jag kommer dock att låta Pioneer få en match mot Sonos Connect då jag har på känn att transportdelen i Sonos inte står långt efter ljudmässigt, men med ett gränssnitt som spöar Pioneers med hästlängder.

Förhoppningsvis kommer också en ny produkt att hjälpa strömförsörjningen på traven inom snar framtid. Mer om detta senare...
VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/09/24 :  11:52:43  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Tjena Micke!

Så snyggt det blev. Du har ett riktigt trevligt rum tycker jag. Skönt också att se Orbe på plats igen. Dags för ett nytt besök snart tror jag.

VH Johan
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/09/30 :  20:13:02  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Det spelades musik här, väldigt tidigt på söndag morgon, med tillhörande bärnstensfärgad dryck! Så kan det gå när man springer ihop med sina vänner på nattlig hundpromenad!

Jag är lite förtjust i min enkla Jorma-kabel (No3 XLR) so kopplar ihop för- och slutsteg. Den köptes begagnad för högst rimliga pengar och inget annat jag provat har fungerat så väl på den platsen. Okej, jag ska vara ärlig och erkänna att miljön vid dessa tester sett annorlunda ut, dvs annat försteg eller slutsteg.
Det enda som jag upplevt som klart spännande är den Tellurium Q Graphite som provades tidigare. Vad som kändes lite läskigt med den var att den förändrade ljudet så otroligt märkbart, redan vid inkoppling. Jag gillade det jag hörde, men var rädd att det skulle bli att överdosera i längden.
Jorma gör precis tvärtom vill jag påstå, den hörs inte alls, utan låter musiken komma fram. Vad den däremot kräver är ett par dagar på plats innan den "försvinner"...

Jag ville i alla fall testa en SingleEnded Jorma No3 mellan RIAA och försteg för att se om även den fungerade lika väl. Annons om köpes på hifimagasinet blev liggande länge, utan respons. Jag förnyade den häromdagen och fick faktisk ett förslag om att köpa en Jorma No.1 istället. Priset var klart överkomligt i förhållande till nypris på denna gamla värsting så jag slog till.

Nu är den inkopplad sedan några timmar och vinylen låter som aldrig förr vill jag påstå!
Jag var förberedd på att den inte skulle låta någe vidare direkt, då även andras erfarenhet säger att kablage skall "sätta sig" under några dagar, även inspelade sådana. Jag läste även ett gammalt test i Fidelity där recensenten anmärkte att dessa med Bybee's var etter värre när det gäller ljudkvalitet direkt efter inkoppling.
Jag vill bara berätta att trots mina mycket begränsade förväntningar lät det rent ut sagt för jäkligt direkt efter inkoppling! Bedrövligt!
Men det tog inte mer än ca en timme innan egenskaperna började ge sig till känna. Och vilka oerhört trevliga egenskaper! Detta är den tveklöst mest kostsamma kabel som nyttjats i mitt system och det råder ingen tvekan om att det är den trevligaste, för mina öron!

Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/10/16 :  15:14:24  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Justerat förstasidan litet!

Har även installerat Lyra Delos igen och njuter av vinylljudet. Jorma-kabelen mellan RIAA o försteg har bidragit med mycket positivt men det är puppan som bestämmer helheten, ingen tvekan.

Kör också WiMP HiFi mha MacMini och är rätt imponerad måste erkännas.
Saknar bara en funktionell fjärrstyrning av WiMP-klienten på datorn...

VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Junepe
100.000-klubben

614 Posts

Posted - 2014/10/16 :  17:54:59  Show Profile  Visit Junepe's Homepage Send Junepe a Private Message  Reply
Jäkligt go vägghängt system. Ser smidigt ut där i hörnan. Dom är grymma dom där stavlimmade bokhyllorna med resonanshämmande fräs spår på undersidan.

Hur är din Pioneer SACD?

((( JUNEPE )))

¿?¿ JUNEPE ¿?¿
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2014/10/16 :  22:17:42  Show Profile Send guy gadbois a Private Message  Reply
Sent ska syndaren vakna (eller lära sig), först nu upptäckte jag din eminenta sammanställning över anläggningen/arna (edit; på din första sida that is). Mkt godis. :)

Min anläggningstråd

Edited by - guy gadbois on 2014/10/16 22:18:14
Go to Top of Page

matta
Member

627 Posts

Posted - 2014/10/17 :  08:36:08  Show Profile Send matta a Private Message  Reply
Snyggt rack och snygga grejer, riktigt snygga grejer.

Har kikat igenom din tråd (igen) och den är riktigt underhållande och den har många fina bilder. En tråd som jag gladeligen fortsätter att följa

Marantz -> Leben RS-100 + Leben CS660P <- EAR834P <- ZYX R-1000 Airy3 <- Continuo+Cantus =>Tannoy Kensington se (ihopsnörat med auditorium 23)
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2014/10/17 :  09:50:26  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Finfint Micke! Du har verkligen en hel del att välja bland...om jag har vägarna förbi någon gång hör jag av mig för det där måste upplevas.

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/10/17 :  10:51:52  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Mycket tack till er alla!
Har ni vägen förbi, skicka ett PM så ordnar vi en lyssning och en slurk kaffe!
Jag har för övrigt "uppgraderat" bryggeriet till en AeroPress, vilket fungera väldigt väl!

Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/10/17 :  14:14:12  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
quote:
Hur är din Pioneer SACD?

Junepe, den fungerar bra och låter trevligt på CD, men bättre med SACD.
Har lite svårt att helt acceptera ljudet från moderna CD-spelare bara...

Senaste inköpet på den fronten låter "roligare" om uttrycket blir begripligt?
(Det är för övrigt en NAD Monitor Series CD 5000, inköpt för en 50-lapp på det lokala TaTillVara-verkstan)

Jag har funderingar på att försöka hitta mig en några år gammal CD från betydligt högre prisklass för att kanske kombinera "roligt" med "vackert" Eller så släpper jag den bollen helt och fokuserar på ngn form av fil-spelning.

Färdig blir man ju aldrig!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Junepe
100.000-klubben

614 Posts

Posted - 2014/10/17 :  14:20:54  Show Profile  Visit Junepe's Homepage Send Junepe a Private Message  Reply
quote:

Jag har för övrigt "uppgraderat" bryggeriet till en AeroPress, vilket fungera väldigt väl!


Vad kör du med för nätsladd till kaffet?
Min perkulator började jobba med en mer analog smak när jag bytte till Audioquest DBS 72v

¿?¿ JUNEPE ¿?¿
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/10/17 :  14:32:32  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Haha! Jag kör analogt, kokar vatten, maler bönor handjagat och pressar med mankraft! (?)
Kanske därför det är så gott!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2014/10/17 :  14:51:37  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Det är inte sladden, det är strömrenaren som gör smaken

F-n nu blir man ju än mer sugen på en färd till Falun

/byZan
Go to Top of Page

Junepe
100.000-klubben

614 Posts

Posted - 2014/10/17 :  18:51:02  Show Profile  Visit Junepe's Homepage Send Junepe a Private Message  Reply
Hehe ja det var verkligen analogt, hoppas du kokar upp vattnet över öppen eld så det goes analogt hela vägen

Undra vilken strömrenare som ger bäst vatten?!
Nu ställde du till det för mig byZan.

Kör du fortfarande med ölflex kablage?

((( JUNEPE )))

¿?¿ JUNEPE ¿?¿
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/10/30 :  19:17:52  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Junepe, jag har för tillfället enbart ölflex fram till strömlisten. Därifrån in i apparaterna har jag anpassade längder av Black Rohdium, en silikonisolerad tvinnad sak som jag tyckte lät bra. Skall se om jag kan luska ut vad den hette.

Efter lång väntan så landade idag min nya Midas-body till DL-103! Jag kunde givetvis inte hålla mig utan demonterade snabbt det gamla huset och in med inkråmet i den nya alu-kroppen.
Det gick bra att montera den större och tyngre kroppen på SME V om än med lite försiktighet. Inga problem att balansera ut det hela heller.
Skall givetvis ta en bild eller två när ljuset tillåter!
Hur låter det då? Jo, det låter inte lika bra som Lyra Delos som satt där nyss, den saken är klar. Men det låter bra! Riktigt svängigt och kul! Har aldrig hört min gamla DL-103 spela så tyst heller, knappt någe knaster och knäpp alls.
Får lura ner jojje66 nån kväll, som nu har erfarenhet av sin egen DL-103R i Midas body.
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/10/31 :  10:06:20  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Tjena Micke!

SKönt att den dök upp till slut. Självklart tar jag med min lilla puppa och tittar ner för en liten utvärdering. Tror dock att vi skall ge oss till tåls för att se om det kanske dyker upp ytterligare en kombatant först.

VH Johan
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/11/15 :  16:44:30  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Hej på er hifivänner!
Sitter för närvarande i "fjällstugan" och lyssnar till musik via Wimp HiFi vilket fungerar om man slår över till "chill mode". Alltså att inte lyssna kritisk utan bara ta del av musiken. Har gjort en halvmara i fjällterräng tidigare och sedan bastat med tillhörande pilsner så den kritiska uppfattningen är nog en smula trubbig för närvarande!

Och det är lite det som detta raljerande handlar om... Att njuta av musik i sällskap eller på egen hand ger mig fortfarande så mycket behållning att det lite är som ett bastubad för själen (om vi nu besittter en sådan)

I tordags hade jag och några kamrater förmånen att besöka en likasinnad för lite musiklyssning och krubb/dryck. Vi lyssnade till bl.a. Anna Lotta Larsson, Lill Lindfors och en massa andra konstiga artister som jag i princip aldrig lyssnat till förr. (Hört, ja, men lyssnat, nej...)

Och nu finns det en hel hoper med nya shazammar att kolla upp vid tillfälle!
Vilken fantastisk tid vi lever i där vi kan provlyssna i stort sett all musik innan vi köper den via ett simpelt abbonemang för några futtiga tjugor i månaden. Ja, det låter till och med så pass bra att man kan hoppa över köpet om man inte känner ett behov av att stödja artisten på ett mera påtagligt sätt.

Allt detta tror jag bottnar i att jag för tillfället är förbaskat nöjd med återgivningen i min hemmaanläggning, trots mindre brister och skavanker. (100% nöjd? Nänä, aldrig... )
Min gamla Denon DL-103 trivs oväntat bra i sitt nya "skal" från Midas och den spelar med härligt engagemang och schwung, om det är begripligt. Den nyligen införskaffade Benchmark DAC-1 lyfte det digitala långt över min förväntan och förstärkeri och högtalare har på nåt vis ingått symbios. Kort sagt, inga förändringar är nödvändiga även om det skall bli riktigt roligt att höra VTL försteget i sin upphottade version senare.

Njut av er musik gubbar (och ev gummor)!
Vh Micke


Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.77 sekunder. Snitz Forums 2000