HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Vad gjorde dig grinig idag? Aka gnälltråden.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 123

FBK
700.000-klubben

7346 Posts

Posted - 2021/02/08 :  22:30:27  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Ömsesidig respekt och ödmjukhet emot varandra är en bra grund att stå på att samtalen skall bli givande även om man tycker olika.
Och på det här forat har det mycket länge varit ett mer kamratligt stämning även när folk tycker olika.Så min forum tid kommer bara vara här ifrån nu. Nu ska jag gå över till de glada tråden och skriva lite.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

adhoc
Member

362 Posts

Posted - 2021/02/09 :  01:38:33  Show Profile Send adhoc a Private Message  Reply
Jag tycker inte du ska spy galla över "det andra forumet" eller (visserligen här inte namngivna) personer som inte verkar frekventera detta forum. I mina ögon verkar du inte kunna ta till dig kritik (som för mig var fullt berättigad). Din reaktion blev istället en lång tirad av personliga önskemål, gnäll och krav som det fanns noll, absolut noll orsak för andra att besvara, att du var elakt och orättvist behandlad och du tog på dig inte en utan ett dussin offerkoftor. Lågt, väldigt lågt beteende av dig på "det andra forumet" och likaledes lågt att skriva som du skrivit ovan. "Ömsesidig respekt och ödmjukhet emot varandra" som du skriver, var något som du definitivt inte visade och det gör du inte heller nu med ditt inlägg.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7346 Posts

Posted - 2021/02/09 :  08:44:57  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Det skulle egentligen behöva spys mycket galla över det andra forumet då de gör skillnad på folk och folk. En del är mer värda än andra.
Och andra tyckte precis tvärtom adhoc mot vad du gör, konstigt va......Men det synades i min Pm korg. Allt handlar om hur man beter sig och det beteendet som visades upp där av ..... var långt ifrån okej och skulle på det här forumet innebära avstängning. Personen som jag ställde frågorna till tog lätt på saken och jag var nöjd med svaret. Men sedan gick en viss herre igång och lyfte upp sig på själva och några andra på höga stolar och vi andra skulle ödmjukt böja oss inför dem. Sorry men jag har inte den människosynen där jag gör skillnad på människor oavsett bakgrund och behandlar dem olika. Jag blev anklagad med flera lögner som inte var sanna, men du uppfattar dem som sanna ser jag så jag förstår att du inte heller ser Ömsesidig respekt och ödmjukhet emot varandra som något bra i ett samtal. Och någon offerkoftor påtalade jag att det inte handlade om så det är din åsikt. Människan var ju i sådan obalans så det är bland det värsta jag varit med om och han svarade inte på mina frågor utan bra öste ur sig anklagelser och det tycker du var bra = säger en del om vilken sorts person du är. Sedan kan jag upplysa dig om att jag fick inte semester utan jag bad om att mitt konto skulle stängas då jag inte vill medverka på ett forum där sådant tillåts. Det är helt enkelt inte okej att bete sig som han gjorde då han gick långt över flera gränser, men att du tycker det att det var ett bra beteende är ju skrämmande.



Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Rolf-san
Member

2137 Posts

Posted - 2021/02/09 :  11:04:34  Show Profile Send Rolf-san a Private Message  Reply
Lägg av med personangrepp!
Om det är ett måste, sköt det via PM.

När elefanterna slåss, så trampas gräset ner.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2021/02/09 :  16:54:42  Show Profile Send soundbrigade a Private Message  Reply
Nu har jag inte varit grinig på ett tag, vilket skapat abstinens. Dock fick jag idag två orsaker att vara grinig; en ganska liten och en inte så liten.

Lilla grinigheten: Folk som måste gå MITT PÅ cykelbanan trots att det finns en bred trottoar bredvid.

Stora grinigheten: Skulle sopa bort snön på bilen för att slippa göra det tidigt fredag morgon (framförhållning) och när jag trampar runt bilen ser jag en gul papperslapp under snön - en parkeringsanmärkning. Jag blir grinig för att P-vakten uppenbarligen inte kan hantera dessa lappar på ett bra sätt - jag ser fler lappar i snön - och att en P-vakt som strök runt här i området och lappade bilar på gator där det var 4-timmarsparkering, berättade att de designerade P-platserna i området inte hade någon begränsning i tid.

Jag utreder och har skickat ett surt meddelande till polismyndighetens parkeringsrotel i Göteborg.
Go to Top of Page

Micke Y
100.000-klubben

7701 Posts

Posted - 2021/02/09 :  20:53:06  Show Profile Send Micke Y a Private Message  Reply
Var hos optikern idag som rekommenderade ett besök hos ögonläkaren

Starr

Micke


When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
"Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top
Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan.
Go to Top of Page

MartinN
Member

1333 Posts

Posted - 2021/02/09 :  21:12:26  Show Profile Send MartinN a Private Message  Reply
Jag har haft grå starr på det ena ögat och fick ordnat så båda ögonen blev opererade olika gånger. Förut hade jag glasögon -10 -11 men nu normala glasögon och läser böcker utan glasögon. Sannerligen det bästa som hänt mig. Grining blir jag av de självutnämda härskarna på internetfora som dessutom lider av verbal diarre. Ingenting som finns på detta forum.

Edited by - MartinN on 2021/02/09 21:14:41
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7346 Posts

Posted - 2021/02/09 :  23:12:58  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Vi blir äldre Micke Y Har du tur så behöver du inte glasögon. Jag kan inte läsa något utan dem.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Micke Y
100.000-klubben

7701 Posts

Posted - 2021/02/10 :  09:51:06  Show Profile Send Micke Y a Private Message  Reply
Tack för kommentarerna

Micke


When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
"Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top
Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2021/02/12 :  13:05:36  Show Profile Send soundbrigade a Private Message  Reply
Idag var tänkt att jag skulle köra en god vän till en specialistläkare på Tjörn på morgonen, men bilen (dess batteri) hade bestämt sig för att -17C är ingen bra temperatur.
Jag försökte ringa försäkringsbolaget dit det var låååång kö (konstigt) och att välja "Bärgning" var liksom inte på kartan - batteriet behövde bara lite värme och påfyllning av elektroner.
Lite (mycket) senare kom vi iväg med hyrbil och nu när jag är hemma har jag ringt bärgaren (via försäkringsbolaget) och väntar att de kommer och startar bilen så jag kan ställa den på en P-plats där inga P-vakter jagar. Men samtidigt förstår jag att för att få reducerat pris på hyrbilen krävs nästan att bilen står på verkstad, så hur det här slutar vete gudarna. Å andra sidan vännen skulle fått betala lika mycket för att sent avboka läkarbesöket som hyrbilen kostade.

Jag noterade att någon fick lite smisk på fingrarna för att denne varit grinig över negativa beteenden på ett annat forum. Men det forumet (jag vet nog vilket det är) har också en kultur att klia varandras ryggar (om man tillhör "eliten") och jag måste tillstå att jag tycker lika illa om när man på ett forum trackar dem som tycker annorlunda som att ha en tråd med veckans hjälte.
Om folk gör stordåd, varför "hänga ut" dessa speciellt?!
Vi är många (alla nästan) som gör stordåd och om man verkligen uppskattar någons insatser - ta det i ett privat meddelande.
(Ska klargöra att jag pratar om speciella trådar)
Go to Top of Page

jari
RödaTråden vinnare

4430 Posts

Posted - 2021/02/12 :  13:10:32  Show Profile Send jari a Private Message  Reply
Frugan hade beställt ny säng till grabben.
95 kg säng som skall upp till andra våningen
via en L trappa,pust å stön.

Dared VP 845 förstärkare,Shuguang WE845,RCA vt231,Raytheon 6072A rör,Marantz cd6007 cd-spelare,Technics SL1500c skivspelare,AT VM 540ML pickup,Ino pi60s med es dämpmaterial högtalare,Diy silver sexfläta signalkabel,KLEI Classic Harmony rca-kontakt,Diy silver sexfläta + Fyrfläta enkardelig kopparkabel utan kontakter högtalarkabel,2 fyrflätor med enkardelig ledare,2 ledare till fas och nolla,4 till jord,med kopparkontakter nätkabel,Gigawatt PF-1E nätlist.

Sursill "Farligt käckt"


Edited by - jari on 2021/02/12 13:12:28
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2021/02/12 :  16:54:40  Show Profile Send soundbrigade a Private Message  Reply
Bärgaren dök upp och startade bilen (startkablar) och jag påbörjade en halvtimmes tur för att få laddning på batteriet. Det gick sådär för efter en kvart tändes en illröd STOP-lampa, och jag noterade att kylarvattnet var över 100C och när jag raskt stannade bilen och spanade in under motorhuven där jag misstänkte felet fanns såg jag vatten bubbla ut från kylaren.
En riktig skitdag med andra ord.
Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2021/02/13 :  03:09:16  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message  Reply
Att ha sovit riktigt illa ett par nätter och därefter försöka hålla en ett åring och en treåring sovandes tre nätter till, själv, när sambon jobbar nattskift, då hon därtill behöver sova på dagarna och jag har dem då också, som en zombie, det anser jag får lov att vara grinighetsgrundande, speciellt då de nu inte vill sova för de saknar sin mamma, finns det någon gräns för medecinskt farlig sömnbrist?

Ja, jag vet, jag har två underbara små odju.. barn, och detta är lyxproblem så det ryker om det, men just nu, när man vart i gång 24 timmar i sträck med tre timmars sömn innan dess, och kanske fem dygnet innan så är man lite hård och kantig (läs dum i huvet) och jag är väl medveten om att valfri IVA sköterska just nu under pandemin förmodligen skulle kalla detta för SPA semester, som sagt, lyxproblem och lyxgnäll.

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/
Go to Top of Page

Håkan64
Semester på egen begäran

4574 Posts

Posted - 2021/02/13 :  10:29:16  Show Profile Send Håkan64 a Private Message  Reply
En del skaffar hund för att vara social och snacka strunt med folk. Inte jag. Lämna oss ifred.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7346 Posts

Posted - 2021/02/13 :  10:43:30  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
quote:
finns det någon gräns för medecinskt farlig sömnbrist?

Ja det finns det. När jag åkt på en matförgiftning och kräkts i tre-fyra dagar utan nästan någon sömn så fick jag psykoser och det var en värre upplevelse än magsjukan. Och då av någon konstig anledning så gick det inte heller att sova så efter en vecka så var jag i kontakt Danderyds sjukhus som genast skrev in recept och sade åk och hämta, tryck i dig för nu måste du sova och jag sov väl uppåt 15 timmar i sträck och var inte pigg efter det ändå. Man skal aldrig underskatta sömnbrist på kroppen påverkan. Men desto yngre man är desto bättre klarar man av sömnbrist. Jag var väl över 45 när jag råkade ut för detta.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2021/02/13 :  12:56:31  Show Profile Send soundbrigade a Private Message  Reply
Sprättade upp ett intressant brev från Vänersborgs Kommun (jag är sen med sprättandet) och vad i hela glödheta hittar jag?! En gul slip med en P-avgift till. Inte nog med att kylarbytet kommer att kosta pengar, nu ska jag ut med 400:- till.
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6793 Posts

Posted - 2021/02/13 :  14:05:34  Show Profile Send Bubbel a Private Message  Reply
quote:

Ja, jag vet, jag har två underbara små odju.. barn, och detta är lyxproblem så det ryker om det, men just nu, när man vart i gång 24 timmar i sträck med tre timmars sömn innan dess, och kanske fem dygnet innan så är man lite hård och kantig (läs dum i huvet) och jag är väl medveten om att valfri IVA sköterska just nu under pandemin förmodligen skulle kalla detta för SPA semester, som sagt, lyxproblem och lyxgnäll.


Men har man inga barn och ändå får inte sova så är det ibland nära till utbrott. Det är så att mina grannar ovanpå har ett par pojkar som är väldigt aktiva alla tider på dygnet.

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2021/02/15 :  16:02:28  Show Profile Send soundbrigade a Private Message  Reply
Offert från bilverkstan - nära 5000:- för byte av kylare (inkl delar, kylarvätska osv osv). Och innan kylaren är på plats (den gamla läcker som ett såll) kan motorn inte varmköras och kontrolleras.

Det är dyrt att vara fattig ...
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7346 Posts

Posted - 2021/02/15 :  16:20:50  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Hade du bott i Stockholm så hade det säkert kostat mer, har sett repeerationer folk gjort utanför Stockholm och de har varit billiga. Men sedan gäller det att kolla med olika då det kan vara rejäla prisskilnader.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

hifikg
Member

134 Posts

Posted - 2021/02/15 :  21:43:33  Show Profile  Visit hifikg's Homepage Send hifikg a Private Message  Reply
5000 för ett kylarbyte!? kör du Maserati?

Sitter nöjd. Faktiskt.
Go to Top of Page

hifikg
Member

134 Posts

Posted - 2021/02/15 :  21:44:12  Show Profile  Visit hifikg's Homepage Send hifikg a Private Message  Reply
Just ja, gnälla var det... vem f-n har dragit ur proppen till Faktiskt?

Sitter nöjd. Faktiskt.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2021/02/15 :  22:04:48  Show Profile Send soundbrigade a Private Message  Reply
quote:
5000 för ett kylarbyte!? kör du Maserati?

Precis, en Testasterone .....


En Peugeot 206SW, 1400 för diagnosen, sedan kylaren (original, fast en sådan är nån aluminium/plast-historia men jag vet att det finns #8221;pirat#8221; i bara metall), arbetskostnad och en skvätt glykol. Jag kör på Peugeotverkstan för jag har dålig erfarenhet av två andra prominenta verkstäder i stan och de jobb man gjort på Peugeot har varit bra jobb. Men lite dyra, fast 3000 för byte av avgassystem (exkl delar) tar ju priset (Speedy).

Va?! Finns Faktiskt kvar???? Trodde det forumet dött sotdöden.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7346 Posts

Posted - 2021/02/16 :  17:39:09  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Inte nog med att min Sambo har cancer, nu har syrran det också. Och ovanpå det så har hon genom socialen tagits in på ett skyddat kvinnoboende pga en riktig feg usling till gammal pojkvän har hotat henne till livet. Och jag och morsan åkte med på ett bräde också då han visste var vi bodde, jag älskar sådan människor För jätte många år sedan så hade hon också en pojkvän som var sjuk i huvudet och honom fick jag sätta på plats. Hoppas jag slipper träffa på den här också.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7346 Posts

Posted - 2021/02/18 :  14:54:15  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Folk som annonserar och sedan inte svarar på svar

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2021/02/18 :  17:51:50  Show Profile Send soundbrigade a Private Message  Reply
Inte direkt grinig men det har blivit väldigt slaskigt ute.
Go to Top of Page
Page: of 123 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.81 sekunder. Snitz Forums 2000