HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 WiFi och flerkanalsHiFi
 Aurender S10
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2012/10/24 :  08:32:36  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Följande beskrivning av Mediaservern Aurender S10 har jag lurat byZan att skriva ihop! Tack!


Mina tankar och funderingar om och kring Aurender S10 Musikserver.

Inom några år kommer sannolikt/förmodligen/kanske CD mediet att försvinna. Kvar blir endast specialiserade skivbolag med musik anpassat för lyssnare med specifika krav på utbudet.
Sett ur det perspektivet kan det nog vara dags att fundera på vilka andra alternativ till CD mediet som finns att tillgå:

Dator
Det finns flera bra metoder att spela upp musik från en dator. Den bästa metoden jag har prövat är nog att använda en Mac Mini med tex. Amarra uppspelningsprogram ansluten via Firewire till en DAC med Firewire ingång. Firewire gränssnittet är den vanligaste standarden för överföring av musik mellan dator och DAC i inspelnings-studios även om PC är på intågande med USB baserade lösningar och ASIO drivrutiner.

Mediaserver
Ett betydligt smidigare sätt att spela upp musik digitalt är att ha allting lagrat i en mediaserver. Mediaservern kan vara en dedikerad dator för endast musikuppspelning. Inga andra störande processer körs i bakgrunden, som tex. virusskydd mm. Detta innebär dels att mediaspelaren kan göras liten och dels att den kan optimeras för sitt ändamål.
Det finns flera typer av mediaservrar; dels med inbyggd hårddisk för lagring och dels för anslutning (trådlöst/trådbundet) av extern hårddisk/NAS. Vidare finns det även mediaservrar med inbyggd DAC (tex. Weiss MAN301).

Aurender S10
Den musikserver som fick mest översvallande recensioner i olika tester när det var dags för mig att ta beslut om hur jag skulle göra när jag skulle införskaffa något för att även kunna spela upp digitalt var utan tvekan Aurender S10.
Efter att ha läst testerna och efter att ha pratat med Janne på HiFi Excellence så bestämde jag mig för att köpa en Aurender S10. Jag hade tidigare spelat upp musik via min MacBook Pro, men det kändes inte rätt att ansluta den till min stereo. Dessutom ville jag ha ett snyggt och renodlat interface att styra uppspelningen med och detta är en av Aurenderns starka sida.
Ljudmässigt blev skillnaden tveklöst mycket bättre jämfört med Mac:en. En betydligt högre upplösning i ljudet samt ett bättre stereoperspektiv förenat med en klart luftigare och analoglik återgivning, jämfört med Mac:en.
Aurendern har en intern, mycket exakt referensklocka som gör att jitterproblem elimineras helt och som då naturligtvis bidrar till det fina ljudet. Sedan har Aurender själva tagit fram ett mycket högklassigt ljudkort som är själva kärnan i konstruktionen. Detta, samt användningen av en SSD för mellanlagring av ljudfiler ger ett ljudmässigt resultat som är oslagbart!

Inuti är Aurendern mycket föredömligt uppbyggd, med separata avdelningar för respektive funktion. Byggkvaliteten är mycket bra och den känns gedigen rakt igenom.

Att använda Aurender S10
...är en dröm! Man styr allt med hjälp av en iPAD app. Med hjälp av den kan man sortera musiken på olika kategorier. Man kan sortera på kompositör, dirigent, genre och albumtitel samt låtnamn.
Sedan kan man skapa låtlistor för olika ändamål: Tex. för demo/provlyssning, party, avkoppling mm. och som sedan kan namnges och sparas. Mycket användbart! Äntligen slipper man fundera på vilka låtar man skall spela
En annan mycket bra finess med denna app är att man kan bläddra mellan flera sidor av skivomslag i hög upplösning, helst 600 x 600 eller 600 x 1200 pixlar. Mycket praktiskt om man har skannat in information om skivans inspelning, artister, partitur mm.
Att lägga in musik i Aurendern kan antingen göras via ett USB-minne eller (helst) via anslutning till dator över nätverket. Man kan då mappa Aurendern så att den kommer upp som en egen hårddisk i datorn. Därefter kan man skapa egna foldrar på Aurenderns hårddisk och föra över musik och editera precis som på en "vanlig" hårddisk.

iPAD appen som styr Aurendern

Slutsats
Jag tycker att Aurender S10 i alla avseenden ger mig en betydligt mer naturtrogen och exakt ljudåtergivning än någon annat digitalt mediaspelare/dator jag lyssnat på i den här klassen! Rekommenderas starkt!!
Att den sedan är både vacker och lättanvänd gör ju inte det hela sämre

/byZan

(genom AlfaGTV)

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2013/01/24 22:21:25

PärR
Member

212 Posts

Posted - 2012/10/24 :  11:23:13  Show Profile Send PärR a Private Message  Reply
Jag kan bara instämma. Har haft min Aurender S 10 i snart 10 månader och den är fantastiskt enkel att hantera, och framför allt behöver man inte vara expert på "datorer"..

Nya Aurendermodeller står nu inför dörren, bla med högre lagringskapacitet, klockingång etc, men tyvärr till ganska mycket högre priser..

Instämmer med byZan. Rekommenderas starkt!

/PärR
Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2012/10/24 :  11:55:39  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message  Reply
"The Aurender uses a customized Linux operating system tuned for high performance digital processing." och "Customized Linux OS for best audio performance" - låter trevligt !

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/

Edited by - martinsson on 2012/10/24 11:57:24
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2012/10/24 :  12:34:36  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Passar dig utmäkrkt va, martinsson?
Och det kan nog vara en bra tanke, stabil kärna och inte så mycket uppdateringar

Verkar vara en gedigen produkt!
Inbyggd volymreglering?

Med vänlig hälsning, Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Preben
Member

86 Posts

Posted - 2013/01/29 :  02:31:35  Show Profile  Visit Preben's Homepage Send Preben a Private Message  Reply
Hallo där,detta verkar vara en halv dator med bantat operativsystem och klen hårdvara.Miniitx med 50w nätdel och 2gb ramminne är ju löjligt i pc sammanhang.Att sen dessutom skryta med buffring i en ssd är ju vansinngt eftersom det skapar buffringsgitter i ssd minnet.Om signalen skall läsas bör den lagras så lite som möjligt.Dessutom arbetar den interna klockan med olika frekvenser pga olika bustider vilket medför ökat gitter.Dessutom skriver de inte vilken prestanda eller gitter den har.Om den är så bra som ni säger undrar jag hur ni jämfört samt med vilken utrustning.Själv sitter jag med en AMR DP-777dac som har en unik patenterad clocka som synkar primären med datorn i bufferminnet vilket ger ett gitter på 0.005ppm.Det är tusen gånger lägre än msb platinum xclock och til och med betydligt lägre än deras femtoclock .Om man skall utnyttja deras audio 2.0port krävs det en dac som stödjer den typen av signal på ngn av dataingångarna.Jag ställer mig skeptisk till den här produkten men ser fram emot att ni överbevisar mig om den.
M.V.H Preben
Go to Top of Page

Preben
Member

86 Posts

Posted - 2013/01/29 :  02:58:21  Show Profile  Visit Preben's Homepage Send Preben a Private Message  Reply
Hej igen
Jag googlade lite på s10 an.Den har ett moderkort från asrock med en dual atom processor på1,8ghz.Den här typen av moderkort återfinns i det billigaste klientpcna och kostar ca 3000 kr kompletta.Kortet heter asrock AD525pv3 enligt bilder på google.Hoppas verkligen att resten är mycket mer påkostat och genomtänkt för att motivera det höga priset.Min bilpc har bättre prestanda än detta.Enligt mina egna tester låter en kraftfull pc med mycket prestanda som klockas ner för att matcha ramminnets klocka bäst ,om man dessutom streamar signalen från en server i stället för att ha diskarna internt och väljer så lite buffringstid som möjligt låter det bäst anser jag.Det finns fler än jag som delar min uppfattning.
Preben
Preben
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2013/01/29 :  18:54:34  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Preben - jag har ingenting emot det du skriver för jag fattar nada! Men uppfattar det dock som lite negativt även om jag på hörsägen vet att du är duktig, ja t o m en guru på området, så vill jag bemöta dig med mina egna funderingar uppfattningar kring ämnet.

Har du hört och använt den?
Jag tycker själv att den fungerar bra och låter bra hemma hos mig.

Angående lagringskapaciteten så kan jag förstå om en del tycker att det är för litet, men själv lagrar jag bara eller snarare endast sådan musik som jag gillar och lyssnar fokuserat på. Bakgrundsmusik brukar jag oftast köra via Spotify eller någon gammal laptop/hd för jag tycker då att kvaliteten på inspelningen inte är så avgörande.

Har idag drygt 1400 album inlagt i Aurendern och plats för kanske ca 3000 till??? (osäker där).

Den är snygg och har ett mycket bra interface, den fungerar klanderfritt så att jag slipper ha en datakunnig som kommer med jämna mellanrum för att hacka igång musiken så som jag fått göra tidigare

Nog om det, bara lite andra funderingar och inte så negativa

/byZan


"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/01/29 :  19:23:01  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Jag tror du "tänker lite i diket" här Preben;
quote:
Att sen dessutom skryta med buffring i en ssd är ju vansinngt eftersom det skapar buffringsgitter i ssd minnet.

Det är ju inte buffring av en ström med digital audio signal, det är frågan om att cacha filen till ett lagringsmedia utan rörliga delar innan du läser upp den som en stream av data.

För övrigt kan jag förstå dina synpunkter till viss del. MEN, inte alla vare sig vill eller kan bygga sin egen burk och sedan skräddarsy ett operativsystem och en app för "tablets"...
Så i likhet med många andra föremål och tjänster inom special områden så är det "knowhow" du betalar för, inte moderkortet och nätdelen.

För rätt person är den säkerligen prisvärd och jag tvivlar inte en sekund på att den låter väldigt övertygande!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Preben
Member

86 Posts

Posted - 2013/01/31 :  04:08:38  Show Profile  Visit Preben's Homepage Send Preben a Private Message  Reply
Hoppsan detta var tydligen ett känsligt ämne.
Utan att verka negativ vill jag klargöra föjande info om databuffring från aurenders egna
hemsida.
1 Det hämtar informationen från en Hdd (WD green color 2tb 64mb buffercache)enligt bilder på Google.
2 Det kopierar informationen som en tempfil på en ssd(intel model 320 8mb buffercache) för att de anser att hdd väsnas och ger mekaniskt väsen.
3 Det mellanlagras i cpucachen med olika klocktider eftersom de har olika läs och skrivtider antar jag.Det innebär att den interna klockan arbetar med minst 4 olika bustider kontinuerligt vilket borde innebära ökat gitter på informationsflödet efter vad jag kan förstå av info på nätet.Det kallas för minnes och buffringsgitter enligt Analog Devices utvecklingschef.
4 Om man använder usbutgången till en asyncron dac med pll styrning
bypassas deras utgångskort med deras superklocka och talar direkt med moderkortet vilket jag anser vara märkligt .
5 Den saknar intern ripmöjlighet via cd/dvd rom vilket gör användandet bökigare då det måste laddas via usbminne alt via nätverket som inte är trådlöst.
6 Om man använder sig av aes/ebu hamnar man i andra gitterproblem i tidsdomänen sk
glidning mellan klockorna pga att en pll styrd dac låser en loop med den interna klockan och mellanbuffrar signalen utan att synka mot sändande klockan.Det är därför de ofta har en extra clocksynkport som kopplas till sändaren.
7 Den saknar bildsärmsutgång och tangentbordsfunktion vilket innebär att man behöver en ipad eller liknande styrdon.
8 Den har inte stöd för NAS eller DNLA via nätverket.

Jag har inte hört eller använt en Aurender S10 men som jag tidigare skrev undrar jag vilken typ av datalösning och programvara ni har jämfört med då jag anser att dacen är den viktigaste och mest kritiska komponenten i kedjan.
Jag menar inte att den inte skulle låta bra men jag anser att prestandan är undermålig kontra det höga priset.Om jag förstått saken rätt kostar den närmare 50000 kr med ipad och router,det räcker till en totalt tyst fläktlös högpresterande htpc och separat serverlösning med 10tb lagring och en ipadstyrd trådlös styrning med sjyst gränssnitt.Jag tror till och med att det räcker till en sjyst dac också.
Hoppas att ni kan ta det här som konstruktiv kritik och inget påhopp då jag på intet vis vill skapa osämja men redogöra hur jag tycker och tänker ibland.
M.V.H Preben
PS Jag är en skeptisk typ

Edited by - Preben on 2013/01/31 05:04:15
Go to Top of Page

räven
Member

3652 Posts

Posted - 2013/01/31 :  07:35:41  Show Profile  Visit räven's Homepage Send räven a Private Message  Reply
En fråga: Om nu Hdd väsnas och har sig borde den inte störa även om signalen går via Ssd:n?

ombud för Intelligent Sound
Go to Top of Page

FForsman
100.000-klubben

2592 Posts

Posted - 2013/01/31 :  07:48:55  Show Profile  Visit FForsman's Homepage Send FForsman a Private Message  Reply
Spännande läsning!

/mvhff

Ett forum blir till det som medlemmarna bidrar med. Skriv!

Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2013/01/31 :  11:32:07  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
quote:
Hoppsan detta var tydligen ett känsligt ämne.

Inte alls, det är bara en konstruktiv diskussion? :)

quote:
Utan att verka negativ vill jag klargöra föjande info om databuffring från aurenders egna
hemsida.
1 Det hämtar informationen från en Hdd (WD green color 2tb 64mb buffercache)enligt bilder på Google.
2 Det kopierar informationen som en tempfil på en ssd(intel model 320 8mb buffercache) för att de anser att hdd väsnas och ger mekaniskt väsen.
3 Det mellanlagras i cpucachen med olika klocktider eftersom de har olika läs och skrivtider antar jag.Det innebär att den interna klockan arbetar med minst 4 olika bustider kontinuerligt vilket borde innebära ökat gitter på informationsflödet efter vad jag kan förstå av info på nätet.Det kallas för minnes och buffringsgitter enligt Analog Devices utvecklingschef.Här kan jag bara säga: "Jaha?" Jag är inte tillräckligt insatt för att kunna ha några synpunkter efter punkt 2 ovan.
Det enda jag med säkerhet vet (tror jag ) är att gitter (jitter?) blir ett mycket mera påtagligt bekymmer då du övergår från att bearbeta en fil till att med en klocksignals hjälp skeppa data i, vad vi oftast kallar, en "ström". Där upphör t.ex. Error Correction via omsändningar och sättet att korrigera data baseras på enkla algoritmer om man hittar avvikelser i checksummorna för respektive paket/bit.

quote:
4 Om man använder usbutgången till en asyncron dac med pll styrning
bypassas deras utgångskort med deras superklocka och talar direkt med moderkortet vilket jag anser vara märkligt .
5 Den saknar intern ripmöjlighet via cd/dvd rom vilket gör användandet bökigare då det måste laddas via usbminne alt via nätverket som inte är trådlöst.
6 Om man använder sig av aes/ebu hamnar man i andra gitterproblem i tidsdomänen sk
glidning mellan klockorna pga att en pll styrd dac låser en loop med den interna klockan och mellanbuffrar signalen utan att synka mot sändande klockan.Det är därför de ofta har en extra clocksynkport som kopplas till sändaren.
7 Den saknar bildsärmsutgång och tangentbordsfunktion vilket innebär att man behöver en ipad eller liknande styrdon.
8 Den har inte stöd för NAS eller DNLA via nätverket.

Jag har inte hört eller använt en Aurender S10 men som jag tidigare skrev undrar jag vilken typ av datalösning och programvara ni har jämfört med då jag anser att dacen är den viktigaste och mest kritiska komponenten i kedjan.
Jag menar inte att den inte skulle låta bra men jag anser att prestandan är undermålig kontra det höga priset.Om jag förstått saken rätt kostar den närmare 50000 kr med ipad och router,det räcker till en totalt tyst fläktlös högpresterande htpc och separat serverlösning med 10tb lagring och en ipadstyrd trådlös styrning med sjyst gränssnitt.Jag tror till och med att det räcker till en sjyst dac också.
Hoppas att ni kan ta det här som konstruktiv kritik och inget påhopp då jag på intet vis vill skapa osämja men redogöra hur jag tycker och tänker ibland.
M.V.H Preben
PS Jag är en skeptisk typHär ger jag dig all rätt! Men å andra sidan är det lite som att anklaga ett äpple för att det INTE är ett päron.

MVH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2013/01/31 :  17:19:17  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
quote:
Hoppsan detta var tydligen ett känsligt ämne.

Ämnet tycker jag inte är känsligt utan det var nog mer hur du framförde dina fakta som jag reagerade på. Men du har kanske rätt i sak?

Jag kan tyvärr inte bemöta dina tekniska iakttagelser nu heller, men jag tycker att du fortfarande är negativ även om du skriver att du inte är det.

Utan att verka negativ vill jag klargöra föjande info om databuffring från aurenders egna hemsida.

1 Det hämtar informationen från en Hdd (WD green color 2tb 64mb buffercache)enligt bilder på Google. Negativt?
2 Det kopierar informationen som en tempfil på en ssd(intel model 320 8mb buffercache) för att de anser att hdd väsnas och ger mekaniskt väsen. Negativt?
3 Det mellanlagras i cpucachen med olika klocktider eftersom de har olika läs och skrivtider antar jag.Det innebär att den interna klockan arbetar med minst 4 olika bustider kontinuerligt vilket borde innebära ökat gitter på informationsflödet efter vad jag kan förstå av info på nätet.Det kallas för minnes och buffringsgitter enligt Analog Devices utvecklingschef. Negativt?
4 Om man använder usbutgången till en asyncron dac med pll styrning
bypassas deras utgångskort med deras superklocka och talar direkt med moderkortet vilket jag anser vara märkligt . Negativt?
5 Den saknar intern ripmöjlighet via cd/dvd rom vilket gör användandet bökigare då det måste laddas via usbminne alt via nätverket som inte är trådlöst. Negativt?
6 Om man använder sig av aes/ebu hamnar man i andra gitterproblem i tidsdomänen sk glidning mellan klockorna pga att en pll styrd dac låser en loop med den interna klockan och mellanbuffrar signalen utan att synka mot sändande klockan.Det är därför de ofta har en extra clocksynkport som kopplas till sändaren. Negativt?
7 Den saknar bildsärmsutgång och tangentbordsfunktion vilket innebär att man behöver en ipad eller liknande styrdon. Negativt?
8 Den har inte stöd för NAS eller DNLA via nätverket. Negativt?

Jag har inte hört eller använt en Aurender S10 men som jag tidigare skrev undrar jag vilken typ av datalösning och programvara ni har jämfört med då jag anser att dacen är den viktigaste och mest kritiska komponenten i kedjan. Det står att läsa i min tråd.
Jag menar inte att den inte skulle låta bra men jag anser att prestandan är undermålig kontra det höga priset.Om jag förstått saken rätt kostar den närmare 50000 kr med ipad och router,det räcker till en totalt tyst fläktlös högpresterande htpc och separat serverlösning med 10tb lagring och en ipadstyrd trådlös styrning med sjyst gränssnitt.Jag tror till och med att det räcker till en sjyst dac också. Och det vill alla ha eller?
Hoppas att ni kan ta det här som konstruktiv kritik och inget påhopp då jag på intet vis vill skapa osämja men redogöra hur jag tycker och tänker ibland. Preben - det handlar inte om att skapa osämja eller påhopp för min del, jag tycker bara att du är så negativ i din framtoning och lite respektlös mot mig (oss) som inte kan eller vill bygga en datorbaserad lösning själv/-a.
M.V.H Preben
PS Jag är en skeptisk typ


Allt som är markerat är sådant jag skrivit och undrar över. Tror iofs inte att det är någon idé att du försöker räta ut min ? eftersom jag förmodligen inte kan ta till mig det, men andra kanske kan, så skriv på och håll tråden levande men konstruktiv kritik för det tror jag främjar alla.

/byZan

/byZan
Go to Top of Page

CH
Member

1474 Posts

Posted - 2013/01/31 :  19:28:34  Show Profile  Visit CH's Homepage Send CH a Private Message  Reply
Preben är född negativ, inget att bry sig om. Eller hur, Preben..

Men han är också kunnig som få, och det han skriver låter som befogad kritik.
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2013/01/31 :  19:45:55  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
quote:
Men han är också kunnig som få

Det har jag också hört och betvivlar det inte
quote:
...det han skriver låter som befogad kritik.

Ingen aning mer än att Aurendern är lättanvänd, krånglar inte, låter väl så bra och passar både mig med flera
quote:
Preben är född negativ

Det visste jag inte!
quote:
...inget att bry sig om

Kanske inte nu? Nu när man vet att det är utifrån en negativ persons synvinkel

/byZan
Go to Top of Page

Preben
Member

86 Posts

Posted - 2013/01/31 :  22:09:43  Show Profile  Visit Preben's Homepage Send Preben a Private Message  Reply
Hej igen allihopa
Informationen i tidigare inlägg är hämtad direkt från Aurenders tekniska hemsida och en review från computer audiophile samt era egna bilder i tråden.Negativt?
M.V.H. Preben
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2013/02/01 :  14:31:01  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
quote:
Informationen i tidigare inlägg är hämtad direkt från Aurenders tekniska hemsida och en review från computer audiophile samt era egna bilder i tråden.

Ja, och? För mig är det bara mätdata och det ställer jag emot hur den presterar och användarvänlighet med mera.
quote:
Negativt?

Där kan jag som tidigare sagts inte bemöta dig, det var därför jag undrade om allt där bara är negativt?

Att du är född negativ har jag nu förstått Även om jag inte märkt av det de gånger vi träffats

Preben vs byZan kan tydligen bli en långdragen historia eftersom vi inte förstår varandra?
Men jag är skeptisk till att det ska behöva bli det, för jag tror det finns andra runt oss som kan förklara vad vi egentligen menar

Någon förklarar för mig att Aurendern är dålig pga alla dåliga komponenter o s v.

Någon förklarar för dig att så som du framför konstruktiv kritik på i forumet inte är speciellt trevligt. Särskilt när du inte ens har verken hört eller använt komponenten ifråga.

Allt löser sig sa han som sket i slasken
Och det gör det säkert för oss två också i denna fråga

/byZan

Edited by - byZan on 2013/02/01 14:32:18
Go to Top of Page

räven
Member

3652 Posts

Posted - 2013/02/01 :  18:54:38  Show Profile  Visit räven's Homepage Send räven a Private Message  Reply
Att aurendern är dyr baserat på innehållet är mycket möjligt men frågan är hur bra den låter "för pengarna", jag ägde en Transporter från Slim Devices som jag rankade mycket högt.
Det var innan jag kom i kontakt med dac-märket jag använder idag.

Hur som helst var det inte speciellt dyra komponenter i den men kostade ändå en bra slant.

ombud för Intelligent Sound
Go to Top of Page

sopwith
Member

595 Posts

Posted - 2013/02/01 :  20:30:08  Show Profile Send sopwith a Private Message  Reply
Innehållets värde är endast en sak med ett pris.
Totalpriset på en vara innehåller så många olika faktorer, bla utvecklingskostnad, produktplacering osv,.
Hifimaskiner handlar mycket om "placering" och glädje för en själv.
Man gör själv sina val, har andra problem med det, så "to bad...."
Go to Top of Page

HiFiX
Starting Member

5 Posts

Posted - 2013/02/02 :  11:49:42  Show Profile  Visit HiFiX's Homepage Send HiFiX a Private Message  Reply
Hej!

Verkligen glädjande att se att så många av er är intresserade av Aurender S10 mediaspelare!

Aurender S10 är ju en synnerligen välljudande och tekniskt avancerad konstruktion som fått lysande omdömmen i samtliga tester den deltagit i.

Läs gärna någon av dessa:

http://www.computeraudiophile.com/content/426-aurender-s10-music-server-review/

http://www.aurender.com/news/wp-content/uploads/downloads/2011/11/Aurender_hifi_news_review.pdf

http://www.soundstageglobal.com/index.php?option=com_content&view=article&id=196:widealab-aurender-s10-music-server

Man bör ha i åtanke att detta är en dedikerad mediaspelare och inte en dator! Följaktligen saknas anslutning för bildskärm, tangentbord etc.

Varför finns ingen rip-funktion? Rippning av CD-skivor är en konst i sig och bör ske under strikt kontrollerade former med optimerad hård och mjukvara och inte ske automatiskt. Jag kan varmt rekommendera dBPoweramp CD Ripper. Rippad musik kan sedan föras över via ett USB-minne, eller genom anslutning till en NAS.

Det är tråkigt att i detta forum läsa om alla negativa synpunkter på Aurenderns konstruktion från personer som antagligen inte har lyssnat på produkten och även från sådana som kanske även saknar formell kompetens inom ämnet digitalteknik

Avslutningsvis ber jag att få tacka för ordet och hälsar alla som vill avnjuta musik lagrad på världens bästa mediaspelare - Aurender S10 - välkomna till en provlyssning!


Ägare av företaget HiFi Excellence.

Edited by - HiFiX on 2013/03/21 17:58:13
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2013/02/02 :  12:17:24  Show Profile Send Rydberg a Private Message  Reply
Oavsett vilket HIFIX så hade det ju varit klädsamt om du höll en något mer nyanserad och framförallt ödmjuk ton. Att någon råka stava fel på jitter betyder väl inte med nödvändighet att denne ska läsa en kurs i digitalteknik? Svara i stället på funderingarna

For the record så har faktiskt undertecknad läst ett par kurser i digitalteknik (civ.ing.nivå), både teoretisk digitalteknik/tidsdiskreta signal samt praktisk digitalkonstruktion (med bla. VHDL). Vad jag kan minnas var det väldigt lite fokus på jitter i de kurserna, möjligt att kursen på KTH tar upp det mer men det är ju tveksamt. Däremot lärde man sig ju Nyquist-Shannon samplingsteorem vilket en majoritet av hifiindustrin fortfarande inte förstått

I'm not a complete idiot, some parts are missing

Edited by - Rydberg on 2013/02/02 12:18:29
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2013/02/02 :  12:21:49  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
Bra inlägg Rydberg!
HiFiX spydiga ton hjälper verkligen inte upp det hela.

När det gäller datorljudåtergivning så håller jag Prebens praktiska kunskaper mycket högt.


MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

emanuelgbg
Member

743 Posts

Posted - 2013/02/02 :  12:29:55  Show Profile  Visit emanuelgbg's Homepage Send emanuelgbg a Private Message  Reply
Ja, arrogans är ett bra säljtrick.

Behöver man ha lyssnat på produkten för att ha synpunkter på tekniska data? Slutprodukten kan ju låta bra ändå och så upplever iaf de som äger den att den gör och det är väl finemang? Har ingen anledning att ifrågasätta de subjektiva omdömena om ljudet och användarvänligheten. Fin design och enkelhet tilltalar mig.

Vilka fördelar tycker ni att den här produkten har gentemot ex Naim, Linn, Olive, Bladelius, Meridian?
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2013/02/02 :  15:40:32  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Att sådana här trådar alltid tenderar att eskalera och tillslut brisera i någon form......?

Tråkigt och dumt!

Kan vara medskyldig även om jag med detta inlägg......

quote:
Preben - jag har ingenting emot det du skriver för jag fattar nada! Men uppfattar det dock som lite negativt även om jag på hörsägen vet att du är duktig, ja t o m en guru på området, så vill jag bemöta dig med mina egna funderingar uppfattningar kring ämnet.

Har du hört och använt den?
Jag tycker själv att den fungerar bra och låter bra hemma hos mig.

Angående lagringskapaciteten så kan jag förstå om en del tycker att det är för litet, men själv lagrar jag bara eller snarare endast sådan musik som jag gillar och lyssnar fokuserat på. Bakgrundsmusik brukar jag oftast köra via Spotify eller någon gammal laptop/hd för jag tycker då att kvaliteten på inspelningen inte är så avgörande.

Har idag drygt 1400 album inlagt i Aurendern och plats för kanske ca 3000 till??? (osäker där).

Den är snygg och har ett mycket bra interface, den fungerar klanderfritt så att jag slipper ha en datakunnig som kommer med jämna mellanrum för att hacka igång musiken så som jag fått göra tidigare

Nog om det, bara lite andra funderingar och inte så negativa


tyckte att jag bara försökte få Preben att förstå att det lät så negativt det han skrev för de personer (kanske fler än jag själv) som investerat i en Aurender och som förmodligen gillar den.

I sakfrågan var jag nog övertydlig med mina brister i att både förstå och använda mätdata som en referens till inköp.
Jag går på hörsel och magkänsla, javisst hjärtat också

Jag brukar för att inte säga aldrig ge mig in i diskussioner och inte heller argumentera för eller emot sådant jag inte kan eller upplevt (hört) själv.

Om Preben bara hade skrivit lite mer frågande eller förstått hur jag kanske kände mig så hade detta varit ur vägen för länge sedan.

Jag var ödmjuk nog att tydligt tala om att jag inte var ute efter något rätt eller fel, inte heller att jag misstrodde verken Prebens eller Aurenderns hemsida, utan jag bad bara om en förklaring om förståelse för att det kunde uppfattas negativt när man bara pang på skriver så som jag uppfattade det, i negativ form.

Är ingen hejare på att skriva eller formulera mig tydligt nog så jag lägger ner mina intressen i denna tråd och går vidare.......

Preben kommer jag säkert att träffa så småningom och då djävlar kommer ni att få se andra bullar!
Vi kommer nog att skratta hela vägen till bardisken dit han leder mig för att bjuda på en öl - eller om det blir tvärt om? Mig spelar det ingen roll

Om nu någon helt plötsligt har fått en annan bild av oss två så kan jag för egen del försäkra er om att jag är och tänker precis som förr

Ha en trevlig helg, så ses och hörs vi i en annan tråd

/byZan


"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

more10
Member

2112 Posts

Posted - 2013/02/03 :  12:12:49  Show Profile Send more10 a Private Message  Reply
Aurender Music Servers @ hifiexcellence

quote:
Riktpriser:

A10 Music Server 45 000 kr
S10 Music Server 57 000 kr


Lite för dyrt tycker jag

Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

21992 Posts

Posted - 2013/02/03 :  19:06:37  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
quote:
Oavsett vilket HIFIX så hade det ju varit klädsamt om du höll en något mer nyanserad och framförallt ödmjuk ton. Att någon råka stava fel på jitter betyder väl inte med nödvändighet att denne ska läsa en kurs i digitalteknik? Svara i stället på funderingarna

Väldigt klokt Rydberg, jag håller helt med dig.

@HiFiX: Denna gången ser vi mellan fingrarna men läs gärna våra regler en gång till. Du får hemskt gärna diskutera med medlemmarna, men håll dig till fakta istället för att köra "väsk-dängar"-beteende(=reklam, reklam, reklam....) så hoppas jag att vi slipper moderera i framtiden också.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.34 sekunder. Snitz Forums 2000