HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Personlig HiFi
 Portabla musikspelare
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Pac
200.000-klubben

21579 Posts

Posted - 2019/04/27 :  20:51:27  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Jodå, 5" finns att få tag på https://www.ebay.com/itm/1-x-5-ROLL-PYRAL-RMG-LPR35-1-4-RECORDING-TAPE-for-overseas-customers-only/202657399769?hash=item2f2f5283d9:g:dY0AAOSwMEtaWgIl

quote:
Vi ser tydligt vart trenden är på väg när det gäller uppspelningsmedia.
https://hifipig.com/thorens-release-tm-1600-high-end-tape-machine/
Nja, den är skulle inte jag kalla bärbar så den platsar icke!...

quote:
Jag råkar har tre kartonger med 20st i varje kartong och oöppnade BASF 5"LGR50 1/4"band. Jag tog hand om dem när den analoga tekniken tog slut.
Hoppla! Väldigt intressant!
Men du menar väl när "analog-tekniken tog middagslur" för slut är den inte!

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

coldcut
Member

726 Posts

Posted - 2019/04/27 :  23:23:01  Show Profile Send coldcut a Private Message  Reply
quote:
Jodå, 5" finns att få tag på https://www.ebay.com/itm/1-x-5-ROLL-PYRAL-RMG-LPR35-1-4-RECORDING-TAPE-for-overseas-customers-only/202657399769?hash=item2f2f5283d9:g:dY0AAOSwMEtaWgIl


Tillverkat i Frankrike.. där ser man.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Recording_Media_Group_International

Här ovan kan man följa spåret till nuvarande tillverkning..

-
Go to Top of Page

gcs
Member

5239 Posts

Posted - 2019/04/28 :  17:24:00  Show Profile Send gcs a Private Message  Reply
Men du menar väl när "analog-tekniken tog middagslur" för slut är den inte!

Ja jag menade att den analoga bandtekniken i det närmaste tog slut under det första decenniet av 2000 talet. Bland proffsen ville man helst inte längre jobba med magnetband. Varför magnetband när man gjorde allt mycket snabbare och dessutom mer där till i en dator. Det var bättre att behålla en eller två 1/4":s maskiner resten köptes upp av er på olika forum. Var ifrån kommer alla A&B67:or och A80:or som många har hemma. Jag vill minnas att SR lät bygga om en C37 till tvåkanal och med 1":s band för att tillgodose alla digitala tvivlare. Studios gjorde ofta en analog kopia från den digitala slutmixen för att inspelningen skulle låta mindre digital. Idag är det väl ingen som längre pratar om att inspelningarna låter för mycket digitalt.
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/05/03 :  09:43:21  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
quote:
Tack för bilderna @Björn-Ola! Nu förstår jag att det är en rejäl "kloss", som kanske mest ska jämföras med en Chord Hugo+DAP när det gäller bärbarhet?

Och jag passar på att meddela att mitt umgänge med HD-800 verkar bli långvarigt! Jag gillar dem verkligen, de är inte alls tunna eller påstridiga i diskanten och har en härlig homogenitet som jag gillar skarpt! Skarpt är också de reliefer och scener de målar upp, riktigt roligt. Men mobilt har jag nästan gett upp, de KRÄVER stationära drivverk, iaf vad jag upplevt.

tack för provlyssningen förra året!


Tack själv. Det var roligt att lyssna på HE1000 som jag gillade. Jag kommer dock nog inte att byta ut mina HD800 då jag tycker att jag fått till elektroniken så att det blir ett ljud i min smak.
Vad tycker du förbättras med HE1000 och Utopia?

Jag tyckte att mina Hifiman Edition X var mer skarpa uppåt i frekvenserna än HD800. Jag upplever inte längre det som ett problem, osäker på om det är inspelning, kabelbyte och spelarbyte som minskat påstridigheten.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2019/05/03 09:47:20
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/05/05 :  13:48:23  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Om jag skulle våga mig på en rekommendation utifrån den erfarenhet jag har av mina alltför många spelare.


Sony WM1Z, Chord Hugo med Fiio X5, Astell&Kern AK100
iPhone, Pioneer XDP300R, Astell&Kern JR
Först måste man fråga sig vad den egentligen skall användas till.

De spelare som fått mest speltid hos mig är de mindre spelarna, AK100 och AK JR. Anledningen är att jag använder dem på bussen, i bilen, när jag är ute och promenerar. De är fullt tillräckliga för de lurar jag använder när jag är ute och rör på mig. De går också enkelt att stoppa i fickan.

De mer släpbara spelarna får mycket mindre speltid eftersom jag inte tar med mig dem ut. De används också med lurar som är mer exklusiva och som jag knappast tar med mig när jag är i farten.
Utifrån detta så kan Sony WM1Z och Chord Hugo knappast rekommenderas om man inte är i behov av att kunna flytta sin lyssningsplats hemma eller reser mycket.

Pioneer XDP-300R är lite mittemellan. Den går absolut att ha med sig ut, den är inte mycket större än en Iphone, bara lite tjockare. Inte lika smidig att ha med sig i fickan, men det är inte min iPhone heller.
Den kan också streama. Själv använder jag inte den funktionen särskilt mycket, med två minneskortplatser kan man nu få över 800GB, vilket räcker! Men ibland spelar jag musik från Youtube, jag letar ny musik där. Det gör den spelaren till den jag skulle välja om jag skulle tvingas att bara ha en.
Tur nog är det inte så eftersom jag är en fet vit priviligierad i-landsmedborgare med för mycket pengar, och dessutom precis så lagom knäpp att jag kan spendera alltför mycket pengar på rent nörderi.

Min stationära rigg ger bäst ljud. Av ren tur hittade jag en kombination som passar mina HD800 perfekt. HD800 är en lur som helt anpassar sig efter det ljud som levereras från det man ansluter den med. Med Burson Soloist och Audio Aero Prima får jag ett fylligt och varmt detaljerat ljud, precis som jag vill ha det. Jag försökte sälja dacen men ingen ville betala ett pris som gjorde att jag var villig att släppa den, då behöll jag den hellre. Ett klockrent exempel på att ingen marknad finns eftersom säljare och köpare inte kan mötas.
Men jag är lika glad för det.
Sedan köpte jag hörlursförstärkaren begagnad utan att ha lyssnat. Men det blev väldigt bra så det var enda gången i mitt liv jag haft tur.
Chord Hugo är lite för ljus i klangen för min smak och behöver lurar som drar lite åt andra hållet, enligt mitt tycke. Det är dock inget problem för C H har inget sterilt ljud.
Jag har testat olika sätt att koppla digitalt, med USB blir ljudet för ljust och skarpt, jag använder nu min AK100 med optisk överföring som ger ett mjukare ljud.
https://www.moon-audio.com/blog/4-audio-cable-solutions-for-your-chord-hugo

Sony MW1Z är ren onödig lyx. Den kan bara spela musik, ingen streaming-funktion. Den låter bättre än Pioneer-spelaren, renare med lite varmare klang och högre upplösning och bättre instrumentseparation, men som alltid inom hifi så är skillnaderna små och ingen highend hifi går ju egentligen att rekommendera, om man ser till det man får ut av prisskillnaden. Då förutsätter det naturligtvis att man är lite knäpp och känner glädje över att hålla i en premiumprodukt, medveten om att detta är så bra det kan bli, även om skillnaden inte är stor. Men de flesta med hobbys är ju beredda att lägga lite extra pengar på det man gillar men kan aldrig försvara det mot folk som inte förstår intresset.
Ljudmässigt är detta min favorit. Klangen tilltalar mig. Jag upplever det lite varma ljudet som naturligt medan Hugo ger ett hifiljud som jag brukar beskriva som ett foto taget med blixt. Tydliga och skarpa konturer men inte helt naturligt. Sonys ljudkaraktär delar folk, de som tycker att Sony träffat rätt på pricken och de som upplever ljudet färgat och onaturligt. Själv tycker jag att modernt hifiljud är för slankt och skarpskuret, när jag går på konsert med akustiska instrument tycker jag att ljudet är varmare än från många hifi-anläggningar. Därför upplever jag inte Sonys ljud som onaturligt utan tror att många vant sig vid ett hifiljud som är lite för ljust och slankt.

Min stationära anläggning låter rätt likt Sonyspelaren. Detta trots att jag använder Sennheiser HD800. Den luren har anklagats för att låta just ljust och slankt. Jag håller inte med. Det är en kameleont som låter elektroniken diktera klangen. En del kanske tycker att den är ljus för att de vill ha mer bas, men jag lyssnar på röster när jag bedömer klangen. Mina Denon AH-D7000 eller B&W P7 får röster att låta ljusare.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2020/02/05 13:09:37
Go to Top of Page

coldcut
Member

726 Posts

Posted - 2019/05/08 :  12:44:32  Show Profile Send coldcut a Private Message  Reply
https://www.astellnkern.com/eng/content/shop/specification.asp?mcg=CG110000&mpos=0&scg=CG210180&spos=0&tcg=&tpos=0&dpos=3&gcode=SC35590

Så har Astell&Kern lanserat sin nya premiumspelare. Skapliga specifikationer.

Man undrar vad den landar på i Sverige prismässigt? 35-40k?

-
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/05/26 :  20:11:28  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
"EU price is ¤3900 ($4380), which is a little bit higher than SP1000."
Nytt prisrekord sådeles."Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2019/06/02 12:45:10
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/05/26 :  20:34:32  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Hade fel.
Dyraste är Luxury and Precision LP6 Ti 6000$ !!!Fan! När man trodde att man till slut hade nått toppen, så ser man en ännu högre topp att bestiga. Men jag får nog passa. Uppe på dom höjderna lär jag nog få svindel.

Spelaren görs bara i 199 exemplar och de flesta var förbeställda. Inget som vi kommer att hitta på Elgiganten alltså.
Använder R2R DAC, vilket gör den unik.
Tja, i dom prisnivåerna så måste man ju göra något som får den att sticka ut. Det här eller som i Cayins fall, använda rör."Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2019/06/02 15:12:10
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/06/02 :  12:58:44  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
En ny version av Astell&Kerns Kann.
Kann Cube heter den nya och är en förbättrad och fördyrad variant.
Kann är en serie spelare där man i princip har byggt ihop spelaren med en separat kraftfull hörlursförstärkare.

Unbalanced 6 Vrms
Balanced 12 Vrms
(Condition No Load)Den här måste gå in i kategorin flyttbara spelare.
Dels är den stor, dels är väl de lurar som motiverar köpet av denna spelare inget man tar med sig ut när man är på språng.

Som de flesta spelare idag kan den hantera streaming via wifi.
Den har också något så ovanligt som en mini xlr utgång förutom den balanserade 2,5mm utgången.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2019/06/02 15:31:47
Go to Top of Page

MartinN
Member

1155 Posts

Posted - 2019/08/30 :  09:16:51  Show Profile Send MartinN a Private Message  Reply
Prisrekord tycker jag denna Sony sätter:

https://www.stereophile.com/content/sony-dmp-z1-digital-music-player

Men, man kan vara glad att hörlurshifi ändå prissätts relativt humant för de som inte vill ha det dyraste. Tyvärr är dock trenden att toppen hela tiden skall bli dyrare.
Go to Top of Page

Micke Y
100.000-klubben

7094 Posts

Posted - 2019/08/30 :  15:01:40  Show Profile Send Micke Y a Private Message  Reply
Fin men grymt dyr att ha hemma eller på jobbet

Micke


When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
"Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top
Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan.
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/09/01 :  18:13:51  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Det är ju en väldigt speciell produkt. Egentligen är det i grunden en spelare som de andra här, touchskärm och batteridriven med internt minne och minneskortplatser. Ingen streaming. Den är ju dock varken bärbar eller släpbar utan flyttbar. Chord Hugo ihop med en spelare är väl det närmaste man kan komma det här. Den är också för stor för att vara bärbar, tycker jag och hamnar därför i samma produktkategori.Vad har Sonyspelaren för marknad egentligen? Man kan få en väldigt bra stationär hörlursrigg för de pengarna. Har man behov av att enkelt flytta hörlursriggen? Det är väl det enda som motiverar Sonyspelaren och Chord Hugo?
Fast när jag tänker efter, de andra dyra spelarna är väl heller inget man har med sig ute på stan?


"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2019/09/01 18:16:50
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/09/01 :  21:46:18  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Jag har uppdaterat firmware på min Sony WM1Z och ljudet verkar ha förändrats precis som rapporterats av ägare till spelaren. Större ljudbild, mer utanför huvudet är det jag hör. Fascinerande att programvaran påverkar ljudet så pass. Jag ha upplevt detta tidigare med mina A&K spelare.

Jag har tidigare bytt uppspelare på min Pioneer spelare, vilket är en fördel med Android baserade spelare. Den förinstallerade uppspelaren lät för torr för min smak. Den uppspelare jag till slut valde, Neutron, har mer lyster och liv i ljudet. Väl värt att testa olika uppspelare.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8664 Posts

Posted - 2019/09/06 :  18:02:51  Show Profile Send ztenlund a Private Message  Reply
quote:
Prisrekord tycker jag denna Sony sätter:

https://www.stereophile.com/content/sony-dmp-z1-digital-music-player

Men, man kan vara glad att hörlurshifi ändå prissätts relativt humant för de som inte vill ha det dyraste. Tyvärr är dock trenden att toppen hela tiden skall bli dyrare.]


Inte värre än en ny M-Leica utan objektiv...

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler
Go to Top of Page

AlfaGTV
500.000-klubben

4530 Posts

Posted - 2019/09/08 :  10:13:54  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
quote:
Den uppspelare jag till slut valde, Neutron

Baserat på rekommendationer från flera håll provade jag USB Audio Player Pro på min XDP100R, men jag får den fasen knappt att spel musik? Och den använder inte den inbyggda "riktiga" DACen utan den generiska Android-historian, vad jag kan se.
Några tips? Eller är det så att ni som kör den lyssnar via den generiska och upplever den som mera välljudande?

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/09/08 :  14:55:46  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Det låter konstigt.
#8221;This app is a must-have for every audiophile, bypassing all audio limits of Android.#8221;
Det jag läst om den är att den ska göra precis tvärt emot det du beskriver och mata dacen med en bitperfect signal. Någonting måste ha gått fel. Jag tycker att det är den mest välljudande appen jag testat och jag använder den till min Pioneer spelare. Den kom även förinstallerad på min Explorer spelare som också är en Androidspelare.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/09/08 :  18:08:01  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
#8221;When connecting an Android phone or tablet to a USB DAC, USB Audio Player PRO will unleash the full power of the DAC, by using our custom developed USB audio driver. This bypasses the Android audio system completely, meaning that Android's limitations regarding bit resolution and sample rate (16-bit/48kHz) are made irrelevant and high quality audio streams are fed directly to the DAC, making playback up to 32-bit at 384kHz possible (depending on the DAC capabilities) or even DSD.
Many of the recent Android phones come with a HiRes audio chip, capable of playing at 24-bit at high sample rates. The problem is that Android does not support these chips and most media players will have their audio resampled back to 44.1 or 48kHz. With the custom HiRes audio driver inside USB Audio Player PRO, you can utilize these chips to their fullest, with bit-perfect 24-bit audio playback and all sample rates that the chip supports without resampling. #8221;

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2019/09/08 18:12:00
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/09/08 :  20:19:03  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Kolla så att du inte har play through android aktiverad.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

AlfaGTV
500.000-klubben

4530 Posts

Posted - 2019/09/08 :  23:07:10  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Nä då, det har jag inte men jag har dribblat runt bland inställningarna för HiRez Audio och flertalet av dem orsaker bara en massa brus och oljud,
Dessutom säger den ordagrant när jag försöker spela nåt, att 'ingen USB DAc kunde hittas, vill du spela upp med det interna Android_ljudet?"
Skall kolla igenom igen imorrn...

Förresten, vad använder du för HiRez Flags Björn-Ola?

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2019/09/09 08:28:45
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/09/09 :  09:27:28  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Inget av alternativen iklickat. Jag har inte gjort några inställningar mig veterligt.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/10/06 :  18:04:21  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Nu har jag insett att vi som köper små spelare som går att stoppa ner i fickan är mesar!


Jag har beskurit bilden eftersom det är en privat bild men mannen verkar ha Focal Stella på huvudet och bär alltså omkring utrustning för runt 120.000 kr på stan. Det kallar jag för seriöst.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2019/10/06 19:00:47
Go to Top of Page

AlfaGTV
500.000-klubben

4530 Posts

Posted - 2019/10/06 :  22:51:16  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Det skulle kunna vara en Ericsson NMT mobiltelefon från 1989 men det skulle kunna vara en sån där Sony portabel(?) musikspelare också?

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2019/10/07 :  17:33:14  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Man var av ett annat virke på den tiden. Sedan har folk bara blivit klenare och klenare och mobiltillverkarna tvingades krympa och krympa sina mobiltelefoner.
Fast själv orkade jag inte bära min mobiltelefon på den tiden. Jag välte när jag försökte.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2020/02/05 :  11:40:36  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Jag tycker mig se en ny produktkategori växa fram, den flyttbara spelaren för hörlurar.
En batteridriven kombinerad spelare och hörlursförstärkare som uppenbarligen inte är gjord för att bära med sig när man är på språng.
Varför skulle man vilja ha en flyttbar komplett hörlursrigg? Vad tycker ni? Själv vill jag gärna kunna sätta mig var som helst och lyssna på hörlurar, det tycker jag är lite av vitsen med hörlurslyssning.

Jag kan tycka att de extremt dyra bärbara spelarna tillhör denna kategori av snarare flyttbara spelare, de är för stora och tunga för att ha med sig i fickan och definitivt för dyra för att jag ska riskera något genom att ha med dem överallt där jag går. Astell&Kern SP2000 med ett pris på nästan 40.000 är ett exempel på en för stor, tung och för dyr spelare att ha i fickan, även min Sony WM1Z.

Aatell&Kern Kann Cube är ju definitivt en flyttbar spelare, för stor och tung, men här har man adresserat ett problem, att hörlursförstärkarna i spelarna är för klena för vissa hörlurar.

I den här spelaren har man byggt in en mycket kraftfullare förstärkare och batterier för att matcha förstärkarens behov.


Chord Hugo är väl något halvvägs, den är ju helt klart tänkt att vara flyttbar snarare än transporterbar, men måste kompletteras med en spelare.

Chord annonserade en sådan för något år sedan, Chord 2Go, men sedan blev det tyst. Den skulle fungera på samma sätt som Poly fungerar ihop med Mojo, det är en streamer och har också minneskortplats för att ha musik internt och styrs via en app i mobiltelefonen.
Hugo med påmonterad 2Go:

Varför den inte har kommit ut på marknaden vet vi inte, men det har varit lite teknikstrul med Poly. Jag tycker dock inte att Hugo gör mina Sennheiser HD800 rättvisa, det låter bättre med mina Hifiman Edition X V2 som är mer lättdrivna.


Att ha en flyttbar hörlursrigg kräver större doningar om alla hörlurar ska kunna drivas, och vi ser nu att det börjar komma fram sådana produkter.
Sony DMP-Z1 och Quloos QA390. Definitivt endast flyttbara. Båda med inbyggda spelare och minneskortplats men de saknar möjlighet att streama, vilket kanske är en miss om de är tänkta att användas hemma.

Sonys spelare är gjord för maximal ljudkvalitet medan Quloos spelare ligger på betydligt rimligare prisnivå och har i stort sett alla hörlursanslutningar som man kan tänka sig. Den är så pass ny att jag ännu inte sett någon ordentlig utvärdering av den.

Shanling har aviserat en modulär spelare, M30, med utbytbara moduler. Den ska ha extra allt inkl. streaming.

Quloos och Shanling har helt klart inspirerats av Sonys volymkontroll."Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2020/02/05 :  12:29:09  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Ingen av de ovan flyttbara spelarna finns på den svenska marknaden, inte ens Kann Cube, trots att andra spelare från Astell&Kern går att köpa här. Hörlurslyssning är kanske populärare i andra länder där man är mer trångbodd?

Astell&Kern, FiiO och Sony är väl de som har spelare tillgängliga här.
Det kan vara en fördel att köpa inom landet. Efter en programvaruuppdatering dog Kann Cube och det visade sig att felet var så allvarligt att ägarna får skicka spelarna till serviceverkstäder för en total ominstallation. Frustrerande om man måste skicka spelaren utomlands. Det vi lär oss av detta är att vänta med alla uppdateringar av programvara.

FiiO har nu en ny serie spelare.
https://www.mobileztore.se/
De har successivt utökat serien med dyrare spelare. Den senaste är M15 för 15.000kr som ska tävla med dubbelt så dyra spelare.


M11 kom snabbt att kompletteras med en förbättrad PRO variant. M11 har två minneskortplatser vilket tyvärr reducerades till en i M11Pro och M15.
Många undrade varför FiiO så snabbt tog fram en förbättrad M11. De konkurrerar då med sig själva och nu kanske många avvaktar en M15 Pro i stället för att slå till på M15?

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2020/02/05 12:38:25
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000