HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Personlig HiFi
 Portabla musikspelare
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2020/06/06 :  13:00:02  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
iBasso har hakat på trenden med att göra flyttbara spelare.

En jättevariant av deras flaggskepp DX220 kallad DX220 MAXnaturligtvis har även denna en stor analog volymratt.https://www.head-fi.org/threads/ibasso-dx220max-dap-a-transportable-answer-to-high-quality-sound-reproduction.911378/

I princip har de byggt ihop sin DX220 med en av sina separata hörlursförstärkare. Det finns dubbla batterier i spelaren som måste laddas var för sig.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2020/07/01 14:02:50
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2020/06/30 :  22:05:15  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  ReplyAstell&Kern SE2002 spelare i ett chassi. 2 st olika dacar med tillhörande förstärkare som går till dedikerade utgångar, alltså helt separerade signalvägar. Därför finns det ingen knapp för att växla mellan dacarna, utan man får byta utgång.
Dacarna ska ge lite olika ljudkaraktär så att man kan välja det som passar smaken och musikstilen bäst.

https://youtu.be/UztRMjGCFFw

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2020/06/30 22:11:18
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

6998 Posts

Posted - 2020/07/19 :  14:50:29  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Hur ser min portabla rigg ut just nu?

Jag har sedan början av 80-talet alltid haft någon form av portabel rigg, först var det freestyles som det kallades då i Sverige, portabla kassett bandspelare med hörlurar av tveksam kvalitet. Min första Koss Porta PRO köpte jag i början av 90-talet och då var den modellen redan ett decennium gammal. Det gav ett ljudmässigt lyft. Fascinerande att den hörluren fortfarande finns kvar. Det måste vara unikt. Jag gick över till bärbara cd-spelare och minimistraffet på 90-talet. 2004 köpte jag min första iPod och därmed slapp jag ha med mi en väska med band eller skivor när jag reste. Det köpet ledde också till att jag började streama från hårddisk, vilket revolutionerade min fasta anläggning hemma. Runt 2013 övergav jag iPod för bättre musikspelare som också öppnade upp för bättre hörlurar än Koss, som fått hänga med i 20 år. Det jag vill ha sagt med detta är att mina portabla enheter har betytt lika mycket för min musiklyssning som min fasta anläggning. Jag har länge även haft en fast hörlursanläggning, men den användes sällan när den var i musikrummet. Numera har jag en i sovrummet och det är min referensanläggning för hörlurslyssning.
Men hörlurslyssning för mig har alltid varit friheten att ta med mig musiken överallt, så den portabla anläggningen är viktig för mig. Jag lyssnar på musik när jag åker buss, är ute och går, på sommaren ute i altanen, på semesterresor.
I dag har jag en ljudkvalitet jag inte kunde drömma om för 10 år sedan och det handlar inte längre så mycket om att behöva kompromissa så mycket jämfört med min fasta anläggning, jag behöver inte sakna så mycket.

När jag åkt på semester har jag haft med mig min gamla Astell&Kern AK120 ihop med Sennheiser IE800. Den har jag haft ett tag och det låter fortfarande riktigt bra. De tar inte mycket plats och jag behöver inte vara jätterädd om att tappa bort dem, även om jag skulle gråta om det hände.

Pioneer XDP-300R är min enda spelare som jag kan använda som streamer och även ROON endpoint. Den har sin användning. Jag kan sitta ute på altanen och lyssna på musik från Youtube eller någon streamingtjänst.
För verklig finlyssning är det Chord Hugo eller Sony WM1Z som gäller.
Detta är inget som egentligen är bärbart, om inte annat än för priset på dem. Det är för lyssning på altanen eller i någon annan del av huset.
Jag har lite problem med att jag använder den balanserade 4,4mm utgången på Sonyspelaren medan Hugo saknar balanserad utgång. Pioneerspelaren har 2,5mm balanserad utgång. Det gör det inte enkelt att växla spelare.
Hugo är den enda som kan driva mina Sennheiser HD800. För att ljudet inte ska bli för vasst och ljust föredrar jag en toslink anslutning som gör ljudet mjukare och varmare. Sony WM1Z har just ett varmt ljud, vilket jag föredrar. Jag måste dock tänka på att inte ha någonting alltför trögdrivet. Därför passar mina Hifiman Edition X V2 perfekt, som är en planarlur med hög känslighet. Jag har terminerat den med kabel med 4,4mm balanserad kontakt. Det är enkelt att byta kabel, vilket jag måste göra om jag ska lyssna via någon annan spelare än Sony. Men det blir ofta inte av, vilket gör att jag inte lyssnar jättemycket via Chord Hugo.
Samma sak gäller mina in ear lurar. Jag har investerat i nya och de har båda utbytbara kablar och just nu sitter det kablar med 4,4mm kontakt.
Det gjorde att jag köpte en begagnad Sony ZX300 spelare. Den har samma utgångar som WM1Z, samma UI och finesser. Men den vågar jag ha med mig ut. Jag har också börjat använda blåtand från den till mina Sony 1000XM2 bullerdämpande hörlurar via LDAC protokollet, som ska ge cd-kvalitet. Det kommer jag att använda på bussen.

In ear är något jag skytt tidigare, men jag har nu vant mig vid dem och använder dem mer och mer. Jag har skaffat comply skumkuddar till mina IE800 för att de ska sitta ordentligt i öronen, så dessa använder jag när jag är ute och går. Lurarna har dock en benägenhet till att förmedla skrapljud från kablarna. Det är den stora vinsten med att dra kabeln över runt örat. Då försvinner sådant ljud. Kablarna till mina andra inear lurar är gjorda för just detta. Det tynger heller inte ned lurarna.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2020/07/19 15:25:17
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.15 sekunder. Snitz Forums 2000