HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Hårdvara, recensioner
 Denver 141 för 995 kr år 2002 tror jag det är.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

edison
N.A.udiophile

2529 Posts

Posted - 2005/02/03 :  09:44:37  Show Profile Send edison a Private Message  Reply
Kommer ni ihåg HiFi & Musiks första test av DVD (Panasonics första)???

Den sades fara runt "i åttor" runt det mesta i CD-väg i närheten av dess pris...då ca 6-7000 kr.

Det gick bara nåt halvår eller år...sen var i stort sett alla DVD-spelare ganska usla i ljudet jämfört med CD i liknande prisklass.
Bara en minnesbild...

SACD/DVD-Audio: Pioneer DV-575A / CD: Sony CDP-X3000ES / LP: H/K T60 & Ortofon OM40 > Vincent RIAA > ACURUS Line Pre L10 > slutsteg ACURUS A100 > > Högtalare: 'Projektbygge' "The Pretender", en stativare m Seas Excel 5" & SS 2905/9300
(Vilande: en fn trasig Edison60, samt högt.bygge med Seas Excel 8" (pappkon) & Scanspeak D9300) Nystartat bygge: SEAS 25F-EW bas + Scanspeak D2905/9300 diskant. Sluten låda på 33 liter, vilken skall bli aperiodiskt dämpad.
Go to Top of Page

steffo74
Member

188 Posts

Posted - 2005/02/03 :  10:42:09  Show Profile Send steffo74 a Private Message  Reply
Jo. men detta handlar inte om dvd-spelare i orginalskick utan den är ju omgjord. Det handlar alltså inte om dvd är bättre eller sämre än cd för samma pris utan om en märkligt bra och ombyggd billighets dvd från denver som slagit cd-maskiner för 10000 kr på fingrarna. Hur det kan vara så är det som får utvärderas när fler har testat.

Nöjd tills man vet bättre!
........och just nu BlutEngel i cd:n och Hocico och Soulfly
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  11:22:44  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
Tack stefano74
Det är ifrån start möjligt att höra kvaliterna. Sen kommer dom ut efter man gör grejor med dom.
mapem..
Jag måste säga att om din unaited har jag inte en susning..Om den spelar "rakt på" så lär det inte vara samma. För det gör inte min Spelare.....

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

steffo74
Member

188 Posts

Posted - 2005/02/03 :  11:40:20  Show Profile Send steffo74 a Private Message  Reply
Mayro: du har ett pm.

Nöjd tills man vet bättre!
........och just nu BlutEngel i cd:n och Hocico och Soulfly
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  12:16:35  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
jag tror mitt inlägg här besvarar frågan i PM..

Jag håller på att köra inbrännskiva. Så den nya har inte spelat mer än direkt i går en låt. Det lät ok. Men vet inte alls hur detta utvecklas...

Jag är lite tveksam angående om gummi va lika bra att dämpa med faktiskt... Även den nya 141 blev nog lite mindre kling i på nåt sätt... Men jag kan helt vara ute o snacka skit där. För jag har samtidigt provat ut monosteg med rör som inte direkt går så bra just nu. Så jag fick koppla tillbaks Accuphasen igen för att kunna veta vad jag gör... För mycket kopplande på för få dagar går inte vid kritisk utvärdering.... Det är som att sitta o göra tester mellan kabel a o b.. in o ur hela tiden. Eller att växla cd eller annat.. För den som låter sämst kan bil bäst med bara en liten omflytt av nätkablar osv.. Så därav vill eller kan jag inte just nu ens säga ett ord om ljudet.. Om nån time börjar jag justera in högtalarna igen för den nya spelarens ljud. Det är ju inte en kvalitetsprodukt direkt. Så man får ljustera lite. Men det gör man ju även på en sak för 100000. Man måste alltid ställa in sakerna för varje sak man byter. Inte ens då jag provar en kabel så låter jag högtalarna va. Utan efter en stund så ljusterar jag dom efter den nya kabelns förutsättningar..
Det tar veckor att ordentligt testa en grej.. (Lite testskola här me ser ni..Flinar)))

Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

overhang
Member

321 Posts

Posted - 2005/02/03 :  12:36:41  Show Profile Send overhang a Private Message  Reply
Man blir bra sugen på att höra ditt system mayro. Tyvär är det lite långt att åka från Södertälje med lill-tjejen, (ja jag är en sådan där pappa som tar ledigt 9 månader för att vara hemma med barnen).

Skulle vara kul om du la upp några bilder på dina moddade spelare och hela systemet med för den delen.
/Overhang

CA Azure 640c V2 => Xindack FA-1 => Arcam Alpha-10 => Xindack FS-1=> PMC FB1+

Min anläggning http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61278
Go to Top of Page

AKA
Trancelover

616 Posts

Posted - 2005/02/03 :  12:56:15  Show Profile Send AKA a Private Message  Reply
Ja, bilder vill vi se!
På Denver-moddningarna, innanmätet, hela ditt system, dina kablar m.m.!
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  13:13:12  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
Till sommaren är du och din familj välkommen att ha en trevlig helg här med musik o trevliga grillningar... Så du är välkommen. Vi har 8 rum samt ett stereorum som är under byggnad till 70tal stuk.. Så välkommen ner. det är vackert i Blekinge på våren!!!

Bilder kommer då det är klart här.. Samt efter den kommande provlyssningen som jag hoppas forumets medlemar kommer hit o gör. Jag tror det blir en upplevelse för dom som vill att höra hur stilla eller till o med bakåt utveklignen har gått. Flera som varit här säger dom tycker det verkar gå bakåt. För mina högtalare ifrån 1978 gör saker du inte ens kan hitta på högtalare för 300000kr... Detta är absolut inte tomma ord. Jag står för dom till 110%.. Och vem som helst får syna mitt påstående..
Jag skruvar inte upp förväntningar här. Utan jag är bara ärlig.. Utveklingen har nog gått bakåt och tappat musiken på vägen..Priser och tidningar skriver ju den ena efter den andre är bättre o bättre.
Men kom hit så ska vi se om detta är sant.. Jag säger att jag står bergfast i detta påstående.

Hos mig kan man göra en tidsresa bakåt och i verkligheten HÖRA och inte bara läsa om mitt påstående är sant.
Jag tror inte någon kommer påstå jag snackar skit.. Tiden har gått bakåt helt klart.. Då skulle mina burkar få dyngspö idag efter alla förbättringar som dom haft sedan 1978 av en burk för 10000.. Jag påstår rakt ut här mina burkar inte får stryk av något för upp till 300000kr.. Kanske en parameter här o där.


Mina burkar spelar med två 12" samt ribbon ifrån 200 HZ just nu.. Och dom har inte ett uns problem att få homogent ljud i delningen fast elementen är jättelika. 4 tolvor ska spela i symetri med blixtsnabba ribbons.
Detta har inte martin logan ens idag fixat fast det är år 2005.. HELT otroligt. Infinity har grejat detta redan 1978 med 4 tolvor!!!..


Men som helhet så vet jag bara en högtalare som kan bli lika bra eller bättre.. Och det är en högtalare som tyvärr behöver stor stor omsorg.. Förstärkarna måste ha stora krafter.. Men då dom får det dom behöver.. ja då slår dom nog allt.
Det är Audio artistry .. Det är en högtalare som ingenting slår ut på någon parameter... OM DOM FÅR DRIVNING!!!!!
Clesse driver dom faktiskt. Och sätter man dit kablar som får classe att blomma så har man ett system som inte många rår på..
2 st 300w classe och AA högtalare.. och man formligen ramlade bakåt.. Men sedan så har absolut ingenting blivit bättre.
JO. En sak
Det har kommit en hel del högtalare runt 10000-20000 som kan lira i en högre skola än tidigare. Så där har tydligen det hänt massor.

Men vilken Thil 7,2. Avalon eidelon eller andra Stora märken liknade dessa skulle svettas i jämförelse med mina oldtimers..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  13:23:23  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
WOW.. En har sänt ett mail till mig han ber mig sätta in här. Han har ansökt om att få bli medlem här med får inte nåt svar. Så han sände ett mail.. Jag har kopierat det och här kommer det..
En sak bara. Hans Denon poa3000 är INTE leksaker. Det är i samma divition som Accupase . Så döm inte dessa fina klass a Denons såsom Jävla hifiklubbenskit. Det är absolut i samm divition som min Accupase P360..
Dom som "var med då" vet detta är sant till 100%..Så underskatta INTE dessa steg såsom typ midfi. Ni skulle få en resa ni inte glömmer i första taget av detta steg... Tro mig.. en riktig resa..
Här följer mailet..


"För att ge er en bild av min anläggning så är den bestyckad med följande:

Försteg: Muse Model Three + Power Supply
Slutsteg: Denon POA 3000
Högtalare: Infinity Reference Standard 2.5
Kablage: SignalCable "Silver Resolution" XLR

För ett par månader sedan så hade jag och min vän Tobbe en seriös utvärdering av min Vincent S3-CD(10 000:-) i hans anläggning, vilket resulterade i att jag ville släpa den efter bilen dom 5 mil jag hade hem den natten.

En spelare för dom pengarna borde väl ändå slå en billig j-a DVD tänkte jag! Men icke, Tobbes DVD utklassade min fina spelare på ALLA parametrar!

Vincenten vart såld till en herre som lyckligtvis gillade den.

Vid det här laget så har en ny spelare landat i min anläggning, en spelare som är otroligt känd i studio/radio-sammanhang, märket vill jag inte skriva av respekt för företaget som jag tycker är överlägset i sitt kapitel. Men den spelaren kostar också runt 10 000:- så det är ingen billig DVD inte!

Vid det här laget så har Tobbe åkt runt med sin "high-end DVD" och skrämt skiten ur fler än mig ska ni veta. Han har tjatat på mig att sälja det skräp jag har till förmån för en sån här "high-end DVD" för c:a 500:-(ja, dom kostar inte mer)

Idag, mina vänner så åkte jag till SIBA för att handla denna klenod för
495:-
Och idag mina vänner så kan jag bara säga, "DETTA ÄR INTE MÖJLIGT!!"

Min nya High End-spelare heter Denver DVD816, och den spelar så otroligt bra att jag saknar ord. Redan ur kartong inkopplad med ett par gamla obalancerade Aurora-kablar, med dess fasta nätkablage, så kan jag säga att denna spelare formligen krossar min fina studio-spelare...Och den har ju inte ens hunnit bli moddad med ny nätbrunn, den har ju inte fått sina fina Silver Resolution RCA än, vad f-n är det frågan om???!!!

Jag lyssnar mycket på jazz/fusion och skivan med Peter Axelssons Trio har fått en helt ny mening för mig(redan efter en timme), jag hör hur dom rör sig i inspelningsrummet, hur någon andas med näsan vid ett tyst piano-solo...JAG ÄR FÖRBLUFFAD!

Ni ska få mer feedback när spelaren är moddad alá Tobbe och när mina nya signal kablar + nätkabel från SignalCable kommer. Om jag inte har dött innan!!

Så mina vänner SPRING till SIBA innan dom tar slut!!"


LÄS OCH BEGRUNDA DESSA ORD!! Micke är FD yrkesmusiker med stort hifi intresse...Och en kunnig lyssnare..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2005/02/03 :  13:29:24  Show Profile Send jaejin a Private Message  Reply
Tankar finns att kila ner på en hifisemester med flickvännen. Fick nej ifrån hennes del. Men man får bearbeta lite över tid så vi får se. Kan hålla med tobbe. Gammal hifi är inte att fnysa åt. De kunde redan då och frågan är hur mycket framåt har det gått.Mest uppåt i pengar.

Ska kila iväg till siba och köpa mig en denver ,så får vi se om jag får någon sprutt i stereon.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  14:19:23  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
Jaejin..

En hifisemester innebär INTE en trist stund sittande o lyssna på pling plong.. Så din kvinna behöver inte oroa sig för det... Här har vi barn Kul gamal bil ifrån 57. samt stor stor altan för jumma kvällar med småprat o trevlig samvaro.. Så en resa hit kan också innehålla en tripp i vår Chrysler 57á till Danmark och gå på Zoo med barnen. Eller varför inte en trevlig biluställning? Beroende på vder i vind.. Medhavd grill osv är självklara ingridienser..

Sedan då kvällen blir lite svalare slår man i första skivan då kvinnorna kan sitta o prata om timmarna såsom "hifiänkor" tillsammans..

Så som jag sa. Din kvinna behöver inte se en hifisemester som ett evigt väntande på att stereon slås av så man kan åka och göra nåt kul...

Och spring till siba. Och sen kan jag om du gillar tonala sättet att lire ge tips osv till vad du ska göra.. Att detta föder saker som inte bara man bör debatera står nog rätt klart. Det ska debateras.. Och här borde tidningar samt vi gå ihop och faktiskt FRÅGA tillverkarna vad i hela helskotta dom håller på med??

Den frågan är så aktuell så det bara måste till svar på den..
För jag kan ställa mig FÖRST i ledet att ifrågasätta hur en spelare för ynka 495 kan göra saker en spelare för massor med pengar knappt kan göra ens med inköpta spikes. samt annan utrustning för tusentals kr o öre..

Det skall helt enkelt inte bara gå.
MEN det gör det. Så denna fråga hoppas jag att flera här på ett samlat forum kan ge kraft åt.

VI PRATAR OM EN FÖRBANNAD DENVER!!!

inte en kvalitetsprodukt som man kan ha rätt att kräva prestande ifrån...

Mina Denvers skrämmer idag ut spelare på löpande band som kostar 10000kr hur lätt som helst..
Dom kan sättas in i system för en mille där cdmediat kostar 100000-150000 kr och denver skäms inte.. Det är en så ojämn jämförelse så Denver ska inte ens kunna komma på tanken ens i dessa sammanhang.

Men den kan. Och det är skrämmande att det går oavsett att den dyrare kan låta bättre. Men skillnaden är inte mer än småsaker...
OTROLIGT??
Svaret är avgjort följande
JA.

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2005/02/03 :  14:54:12  Show Profile Send jaejin a Private Message  Reply
Det låter mycket trevligt. Har berättat att jag ska iväg nästa vecka på en lite tripp med lite kompisar. Det höll på att inte bli av och igår hade jag faktiskt tankarna på att faktiskt ta mig ner till dig. Jag har ju ändå tagit ledigt ifrån jobbet. Hmm, men nu så är resan bokad. Men man vet aldrig när det kan bli av. Kan bli snart, kan bli emot sommaren.

Under tiden så blir det att pula och fixa med stereon.
Idag blir det denver versus pioneer pd-95.
Det är vad för dagen har att testa med.
Får se vad den går för omoddad och sedan med en signalcable nätkabel.
Har lite ideér på moddningar själv.

Återkommer med utlåtanden.

Go to Top of Page

Dan Brickman
Member

1179 Posts

Posted - 2005/02/03 :  15:16:08  Show Profile Send Dan Brickman a Private Message  Reply
Hoppas nu inte att ni blir arga på mig men jag har väldigt svårt att tro att denna Denver är så fantastisk som ni säger. Visst kan även jag kila ner och köpa en billigt och utvärdera hemma men jag vill nog vänta först tills fler intryck kommer.

Jag gick på den där vändan lite grann med Pioneer 668/575 men då behövde jag en dvd så det var bara att slå till. Båda två är mycket bra bildåtergivare och duger bra till ljud men min ordinarie cdspelare (Esound cde3) är klart bättre i mina öron. Jag har erfarenhet av hifi sedan slutet av 70-talet och det jag lärt mig är att kost och kvalitet OFTAST går hand i hand men inte alltid.

Hoppas att ni inte blir sura nu i all er euforiska glädje men jag kände mig tvungen att skriva lite om vad jag tycker i denna tråd UTAN att ha lyssnat på detta underverk för en femhundring.

Mayro: Jag gillar verkligen ditt sätt att skriva. Snacka om medryckande, det var ytterst nära att jag åkte ner till Siba och köpte dvdn bara för det

"My mistress eyes is nothing like the sun
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  15:31:38  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
Jag har ägt dessa pioneer för länge sedan.. Om jag inte minns helt fel har dom XLR samt RCA. Rätta mig om jag tänker på fel spelare. Dom var champage till färgen och fanns på mitten av 90 talet och tidigare modell heter PD 93..?Utan XLR..

Mina minnen av dessa om det nu är samma är att dom XLR inte lät bättre än RCA beroende på att XLR kom dit för det "skulle" va så på USA marknaden. Utgångsteget var inte lika bra på XLR som RCA som dom var byggda för ifrån start. Det var inte en balancerad CD utan en oballad med mediokra XLR ditsatta i efterskott...Då dom såg vinden blåsa mot att highend var med XLR.... Tror också detta skrevs spalter om i tidningarna runt om då dessa testades.. En liten resume om denna spelare som inledning...

Den lät väldigt trevligt .. Tror den hade legatolink som satte dit lite konstgjort i toppen på den..

Men allt är svaga minnen ifrån länge sedan..
Jag lirade den med Krell KSA 250 två st biampat med Infinity kappa nio ett tag. Det blev en kort sväng med mda 500 också. Krellen köptes in ifrån tyskland av mig. Jag tog in några sådana som jag fick en kr mer för här då... Försteget var då KSP 7 B samt ett ruggigt fint Onkyo P388 med fjärr... Onkyon var klart bättre kan jag tillägga.. Krellen var aldeles för analytisk som krell fortfarande är då det kommer till CD samt försteg. Slutstegen är en helt annan femma anser jag..

Jag tror du kommer anse som jag att du hittar värden i den billiga spelaren faktiskt.. Framförallt om mitt minne inte helt sviker bör du finna en "renhet" av helt annan klass.. Samt möjligen också utklingningar av instrument.. Kanske att DDenvern uppfattas som "tunnare" mot den lite robustare typen av ljud som dessa gamla bestar hade.. Om jag kommer ihåg rätt så vägde dom runt 20kg??

Ljudmässig så provade jag en nyare pioneer för nåt år sedan med samma legato link och den var rätt "grusig" i jämförelse med min dåvarande referenc som var Muse delade Dac o driverk. Den större modellen än den senare tillkommande Muse modell 9...

Det skall bli skoj att se om mina minnen stämmer än idag.. Samt dina reaktioner på en trotts allt "skitspelare" för 495 kr... Och om du också blir undrande om hur den kan göra det den gör så skall du veta att en nätis på den gör saker med den..

Men lite kan det bli en "kulturkrock" då förmodligen ditt system är byggt runt Pioneerens typ av spelsätt. Det skall bli mycket intressant att se dina reaktioner. För ditt system kan bli totalfel. men också en upplevelse beroende på hur du mixat till ljudet nu med din fina pioneerspelare..

Som notis så byggdes min senare pioneer om av fevgidis.Detta INNAN muse kom in i mitt system. samt han monterade in en XLR som drev en fevgidis dac. Det är stora släktskap med dom senare utveklade licens one samt forsell dacarna om jag inte fick helt fel info ifrån fevgidis på den tiden,
I vilket fall som helst så var det ett driverk som inte lämnar något att önska mer. Dom är nog än idag blend dom topp modeller som finns då det gäller driverk..

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2005/02/03 :  15:33:38  Show Profile Send jaejin a Private Message  Reply
Angående gammal och nytt.

Högtalare, förstärkare och kablar är i stort sätt mycket detsamma då som nu. Cd-spelare är ändå något som man får påstå är något som har förts framåt. Att äldre cd-spelare som på sin tid var mycket bra och väldigt dyra inte alltid hänger med. Kanske ändå är detta ett litet bevis på detta.

Vet ej hur gamla cd-spelare är som jämförts med denna denver.
Men kanske är det ändå något som man kan fundera på.
Att dagens komponenter håller mycket hög kvalité oavsett vilket maskin de sitter i. Produkter tillverkas i mångt och mycket på samma sätt men levereras i olika chassin med fina namn och design.
Vad är det vi betalar för egentligen vi konsumenter?
Det är ändå en viktigt fråga som mayro belyser.........
Go to Top of Page

Dan Brickman
Member

1179 Posts

Posted - 2005/02/03 :  15:51:22  Show Profile Send Dan Brickman a Private Message  Reply
Absolut.

Dessutom kanske vi gamla hifirävar blir lite för hemmablinda och fartblinda ibland. Själv drömmer jag dagdrömmar så att det gör ont pga Burmester...

"My mistress eyes is nothing like the sun
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  15:58:01  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
Dan Brickman

Hej hej...
Jag försöker inte dyvla på folk en skitdvd. Utan jag skrev bara MINA resultat. Jag tror om du läser mina referencepunkter i hifi att jag INTE är en moddare. Inte hellar en som har småsaker såsom referencer.

Jag har helt enkelt bara av en slump funnit att det bör komma upp en debatt efter detta jag av slumpen ramlade på..

Att man inte rusar åstad och handlar alla mångas reaktioner på en lite skräptest i hifitidningar förstår jag helt o fullt.

Tro mig Dan. Jag har ännu svårt att ens själv tro att JAG av alla jäkla hifistollar. Med min bakgrund. att jag skulle skriva ens ORDET Denver på ett papper som jag tänder kakelungnen med...

Så jag förstår din skepsis. Man har ju "hört det förr".. eller hur??

Så sa folk om Silver esolution kablarna också.
Idag tre månader efter jag satte in första skriften för att sälja två som var fel skrattar nog ingen längre. Defetivt inte kabelsäljande företag varken ifrån Kina eller Usa. samt andra länder. OAVSETT PRIS!!..
Så jag ger dig rådet att inte för att få bättre ljud.. Inte för a<tt bevisa jag har fel.. Inte för att bli chockad. utan för att dela tankarna i alla fall provar en och lämnar tillbaks den. Den kommer föda massor med frågor som är mycket sunda.

HUR KAN DET VA MÖJLIGT??

Det är frågan. INTE om den spöar skiten ur den o den. Så se texten mer som att jag inte kan hålla käften efter så många fått se saker ryka ut efter en denver lirat på deras saker.. Jag ville utnyttja detta forum såsom jag tror ett forum skall utnyttjas på.

Nämligen att OCKSÅ ta fram knepiga saker som detta.
Självklart så har jag haft grejor som är dyrare om du läser mina inlägg här o där. Det kommer nog då framstå helt utan tvivlan jag är en rätt berest kille inom stereo.

Också därför ber jag dig sälla dig till detta debaterande utan skugglappar. Och prova och delge dina tankar.. Denver BEHÖVER inte spela ut dina nuvarande saker. det räcker med att du får en tanke som jag fått om förhållandet pris / prestanda..

Om man skulle rent hypotetiskt göra ett överslag. Tänk vad dom gör för 495 kr ut till kund.. Lyssna på ljud per KR..
Sen tänker du dig att dom skulle bygga en CD /dvd för 10000 kr i motsvarande stigande ljudkvalitet.. Tänk!!

Om man bara ficj en tioöring mer av väl ljud för dessa 9500 kr som den skulle kosta. Vad häde då med spelare som finns där ute nu??
Tänk den tanken och gå till siba och köp en denver..

Då Dan kommer du som jag sitta med så stora frågetecken i skallen så du anar inte...

Hoppas att alla som nu läser detta inlägg går in på denna linje en del mera än om den o den får stryk.. Sedan om denver kan ge er en kul hifiresa för en summa av 495 kr så "what a ****.. Just have fun folks!!!"

MVH
Tobbe.
en galning som stack ut skallen. Men jag har torrt på fötterna kan jag lova.. OM NI LÄSER TEXTERA OCH FÖRSTÅR VAD JAG FÖRSÖKER FÖRA FRAM!!! Det är INTE att den ena efter den andra spelaren faller lika mycket som frågan... HUR???? Jag har repeterat detta nu säkert tio ggr så INGEN skall missförstå..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  16:23:49  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
Jag måste få erkänna. Jag har haft fantastiskt kul med min Denver jag moddade ifrån start"" Ni skulle se minerna då man kommer släpande med den.. Jag garvar av bara tanken ske ni veta..
Där sitter det en med sin fina dyra spelare. Och han anser jag är en totalidiot som ens FRÅGAR om jag kan få koppla in den för att BARA höra hur den låter hos honom som reference mot det man hör.. Jag brukar säja jag tog ungarnas DVD för ingen skulle tro jag själv spelade med den.

Sen kommer dom första tonerna och man ser den bykymmrade minen,vaxlat med en spikrak rygg. Samt en mun som ser ut som ett streck..
Man säger inget alls. Sen reser sig ALLA på exakt samma sätt och går fram ock läser texten om det VERKLIGEN står Denver där.. Om dom sett rätt...

Sen mina vänner kommer det..
"Vad har du gjort med den".. Jag svara jag bara satt i en nätbunn samt fixat lite småskit i den.. Då kommer det alltid
"LÄGG AV" Med stora bestämmda ord "Lägg AV". Följande är den vanligaste reaktionen.
"Det tror jag inte på. berätta. säg sant.. Du har bytt klocka,, sluta nu ,berätta"..
Tills sist så sitter dom alltid med en stor bekymmrad min och bara frågar sig var i helvete dom får tag i en lika dan.. Då visste ingen dom finns i nyare tappning...

Till idag har i stort sätt alla sålt sina spelare.. Alla har på något vis bytt. Flera har dagen efter sålts bort .. En stog redan kl 0800 på morgonen på nätet. Han lämnade mig kl 0200 på natten...

Jag var bara tvungen att få berätta jag också haft rasande skoj med denna Denver.. Skadeglädje?? Svaret är 100% sant som följer..
JAAAAAAAAAAA. Superskadeglädje..

Det står jag för.. För dom har ju INNAN tyckt jag var knäpp. Så denna lilla "ögonöppnare" sitter fint som "payback"
Om ni anat hur det har skakat av garv då minspelet ändras... Om ni bara anat..
Roligaste är då det är spelare där prislappen är mycket stor. Självklart...

Men 10000kr strecket känns jäkligt "fina fisken" det med....Skrattar bara jag minns dom olika minerna.. Om ni bara varit med...

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2005/02/03 16:59:19
Go to Top of Page

reeltoreel
Member

3454 Posts

Posted - 2005/02/03 :  17:06:31  Show Profile  Visit reeltoreel's Homepage Send reeltoreel a Private Message  Reply
mayro: Hahaha ! Tror inte jag har haft så roligt sedan jag pillade farmor i rumpan med brännässlor på utedass i mina ungdomsdagar
Jaja ! Tillåt mej ha lite roligt, det var inget illa menat.
Tvivla ! Ja självklart tvivlar jag, men jag tvivlar inte på att du har haft den upplevelsen du säger dig ha haft.
Eftersom jag ändå ska köpa en dvd (nej jag har faktiskt ingen) så kan jag lika gärna köpa denna denvermaskinen(jag har inga stora krav på bildåtergivning heller, tittar sällan på tv)
som någon annan, och då stilla min nyfikenhet på det du har skrivit i denna topic.
Ärligt talat så har jag just för några minuter sedan beställt 2 st,dottern flyttar snart in i en ny lägenhet så då skall hon få den ena som inflyttningspresent.
När jag lyssnat på den så skall jag med ärliga ord skriva vad jag tycker.
Återkommer.

ps, Tack för att du delar med dig av dina upplevelser, kul läsning !

"We don't need no stinkin' robot-assembled, computer-
controlled black plastic throw away stuff pretending to be audio gear." - Rick Stout,
Go to Top of Page

Leif B
Member

1491 Posts

Posted - 2005/02/03 :  17:37:13  Show Profile Send Leif B a Private Message  Reply
Jaha, nu har man inhandlat en Denver.
Ska bli skoj det här.

mvh
Go to Top of Page

Labbe
Medlem, HiFi Norr

2052 Posts

Posted - 2005/02/03 :  18:03:34  Show Profile  Visit Labbe's Homepage Send Labbe a Private Message  Reply
Mayro: mycket intressant och kul läsning.
Funderar även jag på att köpa en.

In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates.

Ansvarig för EleganZe Project

Go to Top of Page

Leif B
Member

1491 Posts

Posted - 2005/02/03 :  18:05:23  Show Profile Send Leif B a Private Message  Reply
Första intrycket :
Vad ska man säga, den spelar mycket fint.
Mycket bra kanalseparation osv.
Ett rent nöje att lyssna på.

mvh

Edited by - Leif B on 2005/02/03 18:06:08
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  18:05:43  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
kul.. MEN mins en sak.. Min Denver ÄR INTE ORGINAL!!!! Den har garanterat INGEN garanti kvar .. Den rök nog tror jag då locket öppnades. Sedan sitter det en ruggigt bra nätkabel ifrån Signal Cable där instucken.. Så det är lite en 3500kr spelare totalt vi pratar om då den klappar till en inbiten tvivlare..

Men om ni lyssnar och förstår egenskaperna så förstår ni vad det barkar även med en omoddad... Klinget samt musikaliteten skall va på plats ganska direkt om allt stämmer.

Snart kommer det en till ny DVD hit för ombyggnation.. Så vi tar det en gång till nu. Måste säga detta blir snudd ett jobb detta. Det blir den 5 Denvern som limpistolen.lödpennan osv besöker.

Det blir en del av dom gamla kvar här som reserv ser jag.. Jag skall nog ha dom för att sända till hifipressen för test tror jag.

Det blir en sk
Test 995..

Undrar om man som hemmalimmare kan få utmärkelsen "årets sjukaste". Eller om det kan bli "årets spelare"?
För som jag förstog saken så åkta förra årets spelare som var utsedd på dyckspö av min denver. Då borde den va en rätt given tesdeltagare i år tycker jag...Men dom får inte öppna locket.. Det har jag tagit patent på.. Skrattar....
Om ni garvat av texterna så skulle ni komplett dödd hur en spelare ser ut med lim-väskinredning-plywood.kontaktlim i massor.samt pissiga lödningar. I alla fall om ni sett minerna jag försökt berätta om och haft utseendet inuti i minnet.. Då låg ni dubbelvikta..
det är skamligt att detta första alster ens fungerar att få igång..
Så styktåliga är dom också tydligen.
Jag tvivlar på att en Wadia levt efter den fått besök av min brontolödkolv som idag skulle gå att hyra ut för att svettsa kablar med som blåst ner.. Den är så jäkla varm så den smällter ju kablarna i andra sidan lådan.. Jag fick isolera nån med smältlim då den brann bort all plast osv...

Idag har en fin lite lödis köpts in.. Som går på gas.. Att rekomendera i projekt "Denver 816"

Hoppas snart nån kommer med ett första intryck här så debatten angående ljud per kr kan ta fart.För den frågan är fasiken befogad... Gissa om jag har tagit satts innan jag "hoppade" detta bugyjump som det kändes det innebar att skriva ordet .. det där ni vet.. det som sitter fast.
Menar den där maniken.. Ja..nu kommer det känner jag...
DENVER

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Margaux
Member

679 Posts

Posted - 2005/02/03 :  18:11:01  Show Profile Send Margaux a Private Message  Reply
Mayro

jag hade gärna betalat 499 kr för 10 % av din härliga positiva upplevelse. Jag har brist på positiv enerig så här i mörka vintertider.

Lite påminner tråden om den digitala flerkanalsPanasonicen.

Skulle vara kul och höra följande anläggning.

Denver för 500 kr
Panasonic för 4500 kr
Hemmamonterade Pipar för 4000 kr
Hemmalödda EKK kablar för 500 kr.

Totalt 10 000 kr.

Kanske bästa anläggningen man kan köpa för 10 000...?

/Joachim
**********
Det finns bara två sorters musik. Bra musik och dålig musik.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/02/03 :  18:13:42  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
Leif.
Vad skoj.. Tycker du så här direkt den föder en del frågor angående ljud per kr????

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.38 sekunder. Snitz Forums 2000