HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 Hög(tid) för Julmusik.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/09 :  12:16:31  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply


Den första snöns magi...Årets allra första flingor lockade fascinerade barn till utkikspost #1.

Snö som många gånger kan tänkas vara en bristvara har naturen bidragit med frikostigt. Härligt med generositet!
Men liksom generositeten för högtiden har tagit tid från planerade aktiviteter (genom snöskottning ) har även annat slagit kull intressanta påhitt. Fast nu är det äntligen dags. Dags för lite traditioner...Lite julmusik för julen 2012./M

Cyrus
Member

734 Posts

Posted - 2012/12/09 :  12:21:59  Show Profile Send Cyrus a Private Message  Reply
Äntligen
Go to Top of Page

FForsman
100.000-klubben

2592 Posts

Posted - 2012/12/09 :  13:10:03  Show Profile  Visit FForsman's Homepage Send FForsman a Private Message  Reply
Ja, här är tråden! Tack Rannagarden!

/mvhff

Ett forum blir till det som medlemmarna bidrar med. Skriv!

Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2012/12/09 :  14:02:05  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message  Reply
Jag gillar traditioner!
Nu har julen börjat!

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/09 :  15:38:29  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

Vi är officiellt på gång, igång och i rundgång! Men förvänta inga mirakel i hastighet, utan det här tar vi pö om pö. Låt bli att fångas in av juklappshysteri och magsårsframkallande jakt på parkeringsplatser vid köpcentrat.
Värm istället glöggen, leta lite i skivarkivet och se ifall ni inte hittar något mer att krydda december med. Vi behöver något värmande som kan lyfta oss genom vintermörkret.
Året har varit musikaliskt rikt och tips på musik har strömmat in. Forumets egen musiktomte (nämner inga namn) har visat väg och faktiskt så återfinns ett av dennes tips i årets skörd. Tack så mycket!

Det är snart dags att samlas runt hemmets hjärta för att spisa musik, men först - Fika!

Var inte blyg med pepparkakorna nu! Snälla som f-n skall vi bli!
Allra först i skivhögen hamnar vänligt med bestämt Holly Cole med Baby, It´s Cold Outside (BICO).
Holly Cole? Något jazzaktigt, inte sant? Visst är det så. Att upptäcka hål i musiksamlingen gör väl alla då och då, men här gläder det mig att innan BICO så återfinns åtminstone en skiva med Holly i hyllan. Temptation, där Holly tolkar Tom Waits. Lättsmält? Nja, som jämförelse skulle det visa sig att BICO värmde upp musikpanelen betydligt bättre.

Nu hade ju Pink Martini med sin julskiva från förra året lagt ribban för vad gäller kreativa tolkningar av högtidens ljudspår. Musik som kunde konvertera den hårdaste puritan... I denna skugga hade Holly fullt sjå att visa att hon också kunde.
Spår #2, Baby, It´s Cold Outside, är en ljuvlig bagatell/duett med Ed Robertson med härligt lekfull tajming i den muskaliska konversationen. Svårt att låta bli att le och åka med när det lyser igenom att de hade riktigt kul när de gjorde denna (återkommer till denna låt senare). #6 ´Zat You Santa Claus sitter som en Chicagoskurk i en film noir - dvs perfekt. #7 If We Make It Trough December blir en vacker ballad som smiter tätt inpå och blir nostalgiskt intim. Men så är iallafall jag nördigt svag för flugelhorn. #9 Wildwood Carol, skulle kunna vara nåt av West of Eden. Keltiska tongångar i moll från blåsorkester till ensamsång och fiol. Inspirerande! #11 What Is This Lovely Fragrance, måste också nämnas. Annorlunda är faktiskt en så bra beskrivning att vi nöjer oss där.

Skulle vi inte veta bättre så kunde man ibland tro att det var Diana Krall som stod för sånginsatsen - deras röster är då och då förvillande lika(!). Sant. Baby It´s Cold Outside är dock utan storbandsjazz och betydligt mer intim än julskivan från Diana K. Holly tolkar bra och ljudmässigt är denna skiva helt ok. Som ljudkuliss till paketinslagning eller som själavård i sweetspot om natten. Oavsett vilket så bidrar denna skiva med den rätta stämningen i bägge fallen. Självskrivna 3 Glöggar av 5.


Men så lovade jag att återkomma till titellåten, Baby, It´s Cold Outside... Egentligen OT men en kul kuriosa då detta stickspår tog upp en timme av ljudpanelens tid. Spår #2 har en melodislinga som fick mig att tappa fokus. Vart hade jag hört denna förut. Var det så att den påminde om något så påtagligt att det inte gick att släppa helt enkelt? Japp. Dags att gräva i minnesarkivet.

Jag vet inte om vi redde ut saken 100% men om någon annan vet bättre så tar jag gärna tips. Final Fantasy VII till Playstation 1 erövrade världen med sin story, grafik och inte minst musik. Soundtracket finns att köpa i en mängd varianter och tolkningar. När man i spelet rör sig i den stora världen, när man tar sig från ställe till ställe till fots eller är bara ute och levlar (ja, nördigt jag vet, men så och andra sidan så är detta en tråd om julmusik så vad hade man väntat sig liksom?) , så går en ljudslinga som bakgrundsmusik och vete katten om det inte är den slingan jag hör i Baby, It´s Cold Out side?

Inköpt i Tokyo -96. Min japanska är lite rostig...
...så vi fick lyssan igenom alla fyra skivorna i boxen för att jaga rätt på slingan.

Genomlyssning av det japanska originalsoundtracket tog sin tid. Sorry för OT. Ta gärna en pepparkaka så längen.


/M
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

21987 Posts

Posted - 2012/12/09 :  17:26:41  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Härligt Rannagarden!

Ah, nu skall mono-blocken värmas på, glöggen hällas upp och pepparkaksburken öppnas! En av årets högtidsstunder är på gång!

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/10 :  11:58:56  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

Laudes, latin, plural av laus 'lov(sång)', enligt Wikipedia. Men laudes är också Laudes - en kör med stort K så här i juletid.

De har gjort en inspelning av deras populära julrepertoar: Laudes - December.

Ja, det finns ett nyare skivsläpp med annat omslag, men det är fortfarande samma skiva.


Korsa The Real Group med Erik Westberg Vocal Ensemble så har vi något lagom seriöst med en klämkäck twist.

Laudes framför micken och Proprius bakom (eller är det tvärt om man säger?) = härligt, nördigt, vackert och vad gäller ljudkvalitét ett par pinnhål upp från över medel. På insidan fodralet står det: "Spännande arrangemang på jul- och luciamelodier - något med glimten i ögat...".
Här blandas det hej vilt, lekfullt med kör, solister, orkester och musikstilar och det hela känns som ett enda jättestort julpotpurri. Påminner om känslan i kistan efter julbordet. Körskivor går tretton på dussinet och det finns så många bra att det är svårt att bli exalterad såvida det inte är något alldeles speciellt. Så vad har vi egentligen här då?

Ljudet är stort, välfångat och Odense kyrka, som står för ljudkulissen, känns absolut solid i rummet. Bra gjort Proprius! Laudes är löjligt vältajmade och solisterna gör ett kalasjobb.
Låtlistan säger väl det mesta, men jag tar den enkla vägen och pekar ut Candlelight Carol, som är såpass smäktande tjusig att man får leta för att hitta något vackrare. No kidding. I skrivande stund finns ett visst utbud till genomlyssning via deras hemsida. Däribland bland annat Candlelight Carol. Klicka in och lyssna in julen.

Skall vi till att glögga för Laudes - December, så vore det ett generalfel att ge mindre än 3 Glöggar av 5. Skivan väcker ett visst engagemang - men det är en samling luttrade juldiggare som skall göras tillfreds så betyget får ändå ses som ärligt.
_
Hoppar vi in på nästa julskiva så hettade det till betydligt mer längs soffkanten när denna hamnade för åtegivning. Men vi springer inte händelserna i förväg.

Denna skiva hamnade i hyllan via en musikvandring. Ni vet en sån där där man börjar lyssna, diskutera eller se en artist, som leder vidare till en annan, som leder vidare till en annan, som leder... ja, ni fattar. Just denna kom till exakt så här: Bob Dylan - All Along The Watchtower från albumet John Wesley Harding, blev återupptäckt via filmen The Watchmen som är baserad på en serie (som man natuligtvis läst!) på vars soundtrack Jimi Hendrix´s All Along The Watchtower återfinns, varpå jag genast införskaffade ett samlingsalbum med Jimi´s bästa. Ett surf via Youtube och "All Along The Watchtower" för att kika på Jimi H ledde vidare till Keziah Jones' version, som ledde vidare till denna version: Bobby W. Värm er med denna så återkommer vi till hans julskiva senare.

/M

(I skrivande stund fungerar alla länkar...)
Go to Top of Page

govinda
Med nytt namn

2290 Posts

Posted - 2012/12/10 :  14:20:12  Show Profile Send govinda a Private Message  Reply

Trevlig tråd det här!Mvh Anders.S
Go to Top of Page

CAB
Semesterfirare

527 Posts

Posted - 2012/12/11 :  14:55:07  Show Profile Send CAB a Private Message  Reply
Håller med dig Ander, som din listor på Spoify, mycket trevliga.

Tack "Rannagarden", trevligt och njutbart

God Jul, Christian
Go to Top of Page

govinda
Med nytt namn

2290 Posts

Posted - 2012/12/11 :  22:26:10  Show Profile Send govinda a Private Message  Reply
quote:
Håller med dig Ander, som din listor på Spoify, mycket trevliga
Tackar

Mvh Anders.S
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/12 :  12:10:07  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

Musikvandring är det som får samlingen och musikintresset att växa. Här är forumet en outtömlig inspirationskälla.

Väl framme och med All Along The Watchtower genomlyssnad vill man ju ta reda på vad det här är för en lirare? Så frodas den där knepiga känslan av att här sitter man och vet egentligen inget om en person som influerat musikscenen vi lyssnat på sedan 60-talet(!). Bobby Womack.

En bild säger mer än tusen ord...
Jag menar, hur kan man inte digga denna snubben?


Tillsammans med småpojkar som Sam Cooke, James Brown och Marvin Gaye formade Bobby Womack soulgenren som vi känner den idag. Men till skillnad från övriga nämnda så skapar Bobby Womack musik, i alla genres, än idag. Han släppte så sent som i somras det väldigt kritikerrosade albumet The Bravest Man In The Universe (står på listan av kommande inköp, ja).

Upptäckt av en ung Sam Cooke, var Bobby, då i gospelsvängen med delar av familjen, en av de första att få kontrakt för Sam Cookes nystartade skivbolag SAR Records. Bobby och hans musikaliska bröder omformade sitt gospelstuk från The Womack Brothers till de betydligt mer kända: Valentinos. De släppte 1962 - Lockin' For A Love, körade för James Brown, Bobby agerade gitarrist för Sam Cooke. Sen släppte de I´ll Make It Alright och 1964 landade It´s All Over Now. Och om den sistnämnda titeln känns igen så kan det bero på att en annan grupp gjorde en betydligt kändare version av låten: Rolling Stones (som inte var kända för sin bländande ljudkvalitét... Musikalinskt däremot en annan historia) .

Vidare jobbade Bobby, efter SAR Records fall, med Aretha Franklin, Ray Charles, Dusty Springfield, Wilson Pickett, Janis Joplin och tidigare länkade Jimi Hendrix.
Men mycket snö ha fallit sedan dess och näst sista (läs: näst senaste) skivsläppet innan The Bravest Man... nu i somras var en annan skiva. Vilket för Bobby Womack in på den vintriga stig alla artister tydligen måste vandra, på gott och ont.

Gott eller ont?


Bobby Womack - The Christmas Album. Mr Soul rundar nordpolen och raggar upp en hel hög traditionella jullåtar. På frågan är om det blir gott eller ont så måste man väga av en del saker. Bobbys souliga röst är i detta arrangemang som klippt och skuren. Det är en fröjd att få att avbräck i smäktande julskivor som just också gick tretton på dussinet. Den här mannen har levt! Erfarenheten lyser genom och lyfter den alldagliga materialet till en ny nivå. Det är helt klart njutbart! Gott, alltså!
Även om några mer eller mindre lyckade varianter, där det låter som om Bobby sjunger duett med Alvin and the Shipmunks... (lyckligtvis bara två låtar tror jag) och är troligen tänkta att vara lite roliga, så tar det ned stämningen och skivan hade klarat sig betydligt bättre utan helium-röster. I övrigt har panelen inget att klaga på. Klockrena tolkningar och arrangemang - kanske inga jätteöverraskningar men hans röst och souldriv skiner upp det vintrigaste skrymsle som en fullklädd julgran i varje hörn. Vidare är gamle Bobby lite 'stygg' på några låtar och sjunger bla lite om viagra i julstrumpan... *harkel*


Skall vi sätta betyg på detta så skulle det helt klart landa med Ella Fitzgeralds julskiva eller Phil Spectors dito. 4 Glöggar av 5. Ett gott betyg är att skivan gick två varv för bara ren lyssning innan det kom för sig att prata betyg. Tack Bobby W!


/M
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/14 :  22:32:55  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

On we go...

Nu blir det instrumentalt. George Winston - December.

Min kamera strejkar och vill bara ge suddiga bilder...


Tips från forumstomten gör ju vem som helst nyfiken. George Winston - December (Piano Solos) på Compact Disc från den digitala medeltiden september/oktober -82 (nu är det vintage med CD också... börjar bli gammal.). Men trots att cd-mediet just hade blivit kommersiellt (väldigt tidigt 80-tal), och det var lite si och så med kvalisorten på både spelare och skivor från då, gjordes det en del guldkorn.

George Winston blev som ung starkt påverkad av Vince Guaraldis musik till den tecknade tv-serien Snobben/Charlie Brown... och för att göra en lång historia kort så kan man säga att på den vägen är det. Läs min res av Guaraldis julskiva här.
Skivan December har sålt över miljonen i US och ingår i en årstidssvit där George hyllar årstiderna med passande musik. Guldkorn? Tja, nåt måste det ju vara om man säljer platina och fortsätter sälja än idag...

Lyssna på ett exempel: The Carol Of The Bells
Det är som omslaget säger - pianosolon. Här raddar gamle George upp visorna så själen får sötebröd med saffransmak. Ett härligt avbräck i den annars så överkommersiella högtiden, både vad gäller musik och jagande i affärer. Ha musiken i lurarna på löprundan, vakna till på morgonstereon (alla har väl en morgonstereo?), lyssna i bilen, i storanläggningen, till bakgrund, till finlyssning, till glöggen, till lugnet och till eftertanken. Somliga kanske anser att det är hissmusik, men i sådana fall rätt ok hissmusik. Och hade det spelats detta i hissen hade jag nog gladeligen åkt ett par gånger extra bara för att.

Introt till spår #1, Thanksgiving, fick mig att tänka på outrot till gamla tv-serien Hulk! Lonely Man Theme, inte jättelikt, jag vet, men känslan av att de är besläktade svävar ändå i luften. Sen hajjade vi till vid spår #11, Some Children See Him, och svävade i ovisshet några minuter tills det landade på att om man är villig kunde man nog hitta likheter i melodin i introt på Eagle-Eye Cherrys Desireless? Men nu är vi OT igen. Vi skall ju ge George Winston och hans December ett betyg.
Att han är inspirerad av Vince Guaraldi kan bara vara ett plus i min bok, och han nämner det även själv i cd-häftet. Sedan kör George sitt eget rejs i tolkandet av låtvalet och det lyckas väl! Även December får 4 Glöggar av 5.

/M
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/15 :  14:09:50  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

Lyxljud, egotripp och gåshud? Visst vet vi med oss att det finns skivor som kan trolla fram allt som är så där häftigt med vår hobby. Skivor där musik, klang, rymd, akustik och dynamik träffar 'spot-on' och förvandlar vårat vardagsrum till en självklarhet av ljudåtergivning. En av dessa mytomspunna skivor är Camille Saint-Saëns Juloratorium från Proprius.

Lyxljud?


Laddat med mer pepparkakor. Man skall ju bli snäll av dylikt, men det blev gruff om sweetspot och ett turschema fick upprättas.

Spotify-lista?


En synnerligen välupptagen version (ryktet säger två mickar och en bandspelare!) som är välsjungen, välspelad och som fångar allt i återgivningen. Bara en sådan sak som att alla orgeltonerna faktiskt finns med på skivan och kan återges om högtalarna vill gräva fram dem åt dig. Jag diggar orgel!
Till skillnad från Bachs Juloratorium är detta verk både kortare och lite mindre ödesmättat. Med risk för att ge myror i gumpen på alla julrockare så liknar detta oratorium mer en smutt opera än en religiös dunderklump att skrämmas i kyrkbänkarna med.
Proprius version av detta spridda verk, är inspelad i St. Johannes kyrka i huvudstaden 1981. Kända röster är Anne Sofie von Otter, Britt-Marie Aruhn och Erland Hagegård.

Spår #3, #4 och #6 är referensklass och en totalupplevelse i sweerspot!

Seriösa herrar!


Camille Saint-Saëns t.v. och Ottorino Respighi t.h. Tomtevarning på Camille?

Men är detta juligt? Det beror välan på vad man har för referensramar? Här sjungs vackert, spelas förträffligt och som en lyxig julklapp till sig själv kan jag inte annat än att rekommendera denna knappa timmans genomlyssning. Klassisk julstämning 2 glöggar, plussat med ljudmässig referensklass á 5 glöggar gör att vi landar på 3 Glöggar av 5 (starka Glöggar, kan jag tillägga). Och som sagt, passa sweetspot för där händer det grejer på denna inspelning.

/M
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2012/12/18 :  10:25:25  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Denna dära Holly Cole plattan tyckte jag var lite mysig!! :-) Iallafall den första halvan jag lyssnat på!

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8771 Posts

Posted - 2012/12/18 :  23:23:27  Show Profile Send ztenlund a Private Message  Reply
Argh, jag har klantat mig, vilket kanske några upptäckt. Ett underdånigt ursäkts-PM är skickat till rannagarden.
Jag har klarat mig ifrån sån här idioti i 7-8 år, men nu var det tydligen dags. *Dunkar huvudet i skrivbordet*

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2012/12/18 :  23:54:43  Show Profile Send guy gadbois a Private Message  Reply
Den traditionsenliga jultråden är alltid en stämningssättare i juletider, även om jag aldrig köper eller lyssnar på de plattor som recenseras så tillhör det julen att läsa igenom din tråd Rannagarden. Tack för att du kör den ännu ett år.

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/19 :  00:15:55  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply
Skall försöka mig på att runda av tråden igen, under morgondagen. Dagens försök var tydligen inte menat.

Mahler - Japp Hollys platta är fin. Lyssna gärna på andra halvan också.

guy gadbois - Tack och var så god. För lyssning går det även bra att klicka på lite länkar i inläggen. Finns en del intressant den vägen med.

/M
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8771 Posts

Posted - 2012/12/19 :  01:15:55  Show Profile Send ztenlund a Private Message  Reply
Medan jag suttit och skämts, med svansbenet brutet och en stor bula i pannan , har jag letat rätt på det jag kan på Spotify, till fördel för de som använder det.

Holly Cole - Baby it's cold outside: Spotify / rannagardens recension

Laudes - December: Spotify / rannagardens recension
Annat omslag än rannagardens, men den ser ut att vara identiskt i övrigt.

Bobby Womack - The Christmas Album: Spotify / rannagardens recension
Obs! Här hittade jag inte exakt samma, men ett som heter "Traditions". Det verkar vara samma spår i en annan ordning, förutom att ett saknas. Jag kan således inte lämna någon garanti.

George Winston - December: Spotify / rannagardens recension

Saint-Saëns/Respighi (Proprius): Spotify / rannagardens recension
Jag skippade den oändliga titeln, men det framgår ju vad det är.

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/19 :  10:16:13  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

Ok. Det har blivit dags att runda av. Knyta säcken och sikta mot jul. Vi brukar ju alltid avsluta med en bubblare och i år är ingen skillnad från andra. Klart att vi kör en bubblare. En sista stänkare innan vi går över till GP´s årgångsgögg.

Ingen tvekan om vem det här kommer handla om.


Julen står för dörren och tomten knackar snart på. Låt oss hoppas att det går bättre för våra knackande tomtar än tomten som blev knackad i denna låt.

Låten som åsyftas skrevs september -77 men hamnade i skivdiskarna först september (UK) och november (US) -78. En 7-tums vinyl-EP, och är, då den släpptes med ett otal olika skivomslag, faktiskt lite av ett samlarobjekt för de med tycke för det obskyra. Låten vi syftar på är The Kinks - Father Christmas.
Först släppt som nämnd singel, men senare på samlingsalbumet Come Dancing With The Kinks och än senare på återutgåvan, på cd, av albumet Misfits.

Hm... På 70-talet gjorde man 'intressanta' skivomslag.


I just vårt fall är låten med som bonusspår på den remastrade SACD-utgåvan från 2004 av just Misfits.
En odödlig klassiker som är en av de där som format julmusikkonsumtionen för generationer. Trött på traditionellt gammeltjosan och stämningsfullt luciagnäll? Då kanske denna historia passar bättre? Låten handlar om en man som jobbar som varuhustomte (alltså inte den riktige tomten!) och som utamför varuhuset blir påhoppad och spöad av ett gäng pojkar. Vidare krävd på pengar då de inte har något nytta av löjliga leksaker.


"Father Christmas give us some money
We got no time for your silly toys
We´ll beat you up if you don´t hand it over
We want your bread so don´t make us annoyed
Give all your toys to the little rich boys"
Även om budskapet (tänk på de fattiga barnen) kanske inte är det första man tänker på, så är det svårt att värja sig för låten. Här finns något för alla: Röj, budskap (dubbla), stämning och ärlighet. Släng på denna låt julaftonsmorgon för att få fart på familjen inför en heldag med släkten! Som koffein för julefriden. Soffan gör två tummar upp och när det kommer till glöggar blir det 5 Glöggar av 5 till The Kinks - Father Christmas. Underbar musik och ett piggt avbräck från tända ljus och mörker.


Skall det till att framhållas något särskilt från årets lyssningsodyssé så får det ändå bli George Winston - December och Bobby Womack - The Christmas Album. Bägge väldigt olika och kanske inte allas påse nötter, men båda stämningsfulla på sitt sätt. Winston är balsam för själen och Womack är en riktigt cool snubbe. Holly Cole är också en heltrevligt album, men skall linjen dras någonstans så får det bli där.
Fast egentligen har man ju lust att mysa med dem allihop - det är ju julmusik!Sen en sista smällkaramell som jag råkade höra i somras - en version av Jingle Bells som förhäxade mig. En jakt på den tog vid och den gick till min förvåning att hitta! Hör denna säkert snart odödliga variant av Jingle Bells. Helt magisk!

PS - glöm inte fikat...

Återanvänder bild från förra året.
Rannagarden önskar eder alla platta, välljudande paket och må julen bli på vars och ens bästa vis./M
Go to Top of Page

Mickel-mackel
RödaTråden vinnare

4935 Posts

Posted - 2012/12/19 :  12:30:32  Show Profile Send Mickel-mackel a Private Message  Reply
Åhhh, den här trevliga traditionen.
Vänta så ska jag bara göra lite kaffe och plocka fram några pepparkakor.


edit:
Ja då var kaffet, pepparkakorna och den härliga julmusiktråden slut.

Du gör det igen rannagarden. Som vanligt ett fantastiskt reportage och foto. *tumme upp*


Den där Camille Saint-Saëns Juloratorium känns ju som att den måste anskaffas.
Jag är också svag för kyrkorgel.

Edited by - Mickel-mackel on 2012/12/19 13:08:51
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2012/12/19 :  15:07:20  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

Mickel-mackel - Kaffe? Där sa du något. Skall fixa lite själv och leta fram lite orgeltoner att skaka rummet med.
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2012/12/20 :  08:45:57  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
"Anna Von Hausswolf - Ceremony" Rannagarden??

Har själv beställt den just för att det är mkt orgel i den!
Inspelat i Annedals kyrka i GBG!!

Iofs ingen julmusik direkt men skivan skall vara en höjdare har jag hört iallafall musikaliskt.. Ljudmässigt kan jag inte uttala mig ännu!

-----------------------
Tabula Rasa!

Edited by - Mahler on 2012/12/20 08:53:13
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.61 sekunder. Snitz Forums 2000